PROŠAO NEKAŽNJEN

Neymar u Riju prekršio osnovno olimpijsko pravilo

22.08.2016 u 14:34

Bionic
Reading

Međunarodni olimpijski odbor zadovoljio se samo opomenom Neymaru i brazilskoj nogometnoj reprezentaciji nakon religijske poruke koju je slavni nogometaš tijekom slavlja imao na svom čelu...

Prema pravilima MOO-a, na Igrama su sportašima zabranjene bilo kakve komercijalne, političke i religijske poruke. Da je to teško kontrolirati, pokazao je buntovni Etiopljanin Feyisa Lilesa koji je prekriženim rukama nakon srebra protestirao protiv nasilja prema svom narodu, a pravilo je prekršio i nogometaš Neymar.

Slavni Brazilac proslavio je zlatnu olimpijsku medalju s trakom na čelu na kojoj je pisalo '100% Isus'. Međunarodni olimpijski odbor reagirao je opomenom Brazilcima zbog te geste koja je kontra pravila, s obzirom da su Igre spoj različitih religija i kultura pa nije dopušteno isticati obilježja jedne od njih.

Ipak, Neymarova poruka bila je prilično nevina i nikako ne vrijeđa pripadnike drugih religija pa je na kraju prošao bez kazne, tek s upozorenjem da se suzdrži tijekom Igara u budućnosti.