stigao Tonali

Newcastle iz Milana doveo najskuplje pojačanje u povijesti; sad je na redu Hrvat...

03.07.2023 u 14:09

Bionic
Reading

Engleski nogometni prvoligaš Newcastle United, koji će sljedeće sezone igrati u Ligi prvaka prvi put nakon 20 godina, ojačao je svoje redove talijanskim reprezentativnim veznjakom Sandrom Tonalijem (23), dosadašnjim članom Milana

Sabdro Tonali je s Newcastleom potpisao ugovor do ljeta 2028. godine.

Iako financijski detalji transfera nisu objavljeni, britanski mediji navode kako je Newcastle za Tonalija platio odštetu od 70 milujuna eura, a taj iznos bi mogao i rasti ako se ispune određeni bonusi.

Tonali je tako postao najskuplje pojačanje Newcastlea u povijesti, ali i igrač za kojega je Milan dobio najveću odštetu, dosadašnji rekord bilo je 68 milijuna eura koliko je zaradio od prodaje Kake madridskom Realu 2009.

Podsjetimo kako je na listi želja Newcastlea i 25-godišnji hrvatski veznjak Lovro Majer – kojem ugovor s Rennesom traje do 2026. - jer je završio na transfer listi.

Za vlasnika kluba, a to je princ Saudijske Arabije, Mohamed bin Salman, odštete nisu problem. Njemu su problem samo pravila i financijski fair play. Naime, prema analitičarima, njegovo bogatstvo veće je od 300 milijardi eura i upravo zbog njega mnogi Newcastle nazivaju 'najbogatiji klub na svijetu'.