predsjednik HNS-a

Kustić o razgovoru s Modrićem i Lovrenom o optužnici: Neka to ostane između nas

03.07.2023 u 12:16

Bionic
Reading

Premda se Hrvatski nogometni savez (HNS) oglasio priopćenjem nakon što je Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku podignulo optužnicu protiv Luke Modrića i Dejana Lovrena, predsjednik HNS-a Marijan Kustić nije mogao izbjeći pitanja o optužnici

Podsjetimo, Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku je 28. lipnja podiglo pred Općinskim sudom u Osijeku optužnice protiv kapetana hrvatske reprezentacije Luke Modrića i bivšeg reprezentativca Dejana Lovrena zbog sumnje u davanje lažnog iskaza.

>> HNS službeno dobio zemljište za nogometni kamp. Bačić: 'Idući je nacionalni stadion!'

Optužnica protiv Modrića i Lovrena već je jednom podignuta za davanje lažnog iskaza, ali potom i odbačena, protiv Modrića 2018., a protiv Lovrena 2019. , uz obrazloženje da ne postoji dovoljan stupanj osnovane sumnje za podizanje optužnice odnosno i vođenje kaznenog postupka te zato što presuda protiv Zdravka Mamića i ostale trojice okrivljenika u tom trenutku još nije bila pravomoćna.

"Kao Savez smo dali priopćenje uz koje apsolutno stojimo. Razgovarao sam s Lukom i Lovrenom, ali detalji razgovora neka ostanu između nas," poručio je Kustić.

"Teško je palo svima, i njima i nama, ali sigurno da će oni danas, sutra reći nešto svoje. Što se tiče naših razgovora neka ostane između nas", dodao je predsjednik HNS-a.

HNS je u svom nedavnom priopćenju istaknuo kako je primio na znanje informaciju kako je Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku podignulo optužnicu protiv Modrića i Lovrena.

"Hrvatski nogometni savez u potpunosti poštuje neovisnost pravosudnih tijela te očekujemo da u svom djelovanju budu jednako pravedni prema svim državljanima Republike Hrvatske, neovisno o imenu i prezimenu. Kao osvajači srebrne i brončane medalje na FIFA svjetskim prvenstvima, igrački i ljudski predvodnici ekipe koja je proslavila hrvatski nogomet i državu, Luka Modrić i Dejan Lovren ne zaslužuju poseban tretman hrvatskog pravosuđa. No, zaslužuju pravedan i ravnopravan odnos te pravnu sigurnost," poručili su tada iz HNS-a dodavši kako HNS daje punu podršku Modriću i Lovrenu naglasivši kako će biti na dispoziciji za pružanje pomoći dvojici legendarnih Vatrenih tijekom procesa.

Pravomoćnom presudom Vrhovnog suda RH iz 2021. bivši čelnik NK Dinama Zdravko Mamić osuđen je na šest i pol godina zatvora za izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama, njegov brat Zoran na četiri godine i osam mjeseci, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović na tri godine zatvora, a poreznik Milan Pernar na tri godine i dva mjeseca.

  • +33
U Velikoj Gorici potpisan sporazum između Vlade i HNS-a o darovanju zemljišta Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL