bijeg u pobjedu

Nevjerojatna priča o Peleu i Stalloneu; kako je legendarni Brazilac loptom slomio prst neuništivom Rambu

30.12.2022 u 15:30

Bionic
Reading

Bijeg u pobjedu (Escape to Victory) film je Johna Hustona iz 1981. godine o nogometnoj utakmici između savezničkih ratnih zarobljenika i njemačke reprezentacije. U glavnim su ulogama Michael Caine, Sylvester Stallone i Max Von Sydow, a uz njih su važne uloge imale velike nogometne zvijezde Pele, Osvaldo Ardiles, Bobby Moore...

Vijest o smrti legendarnog Pelea potresla je svijet, pa je tako ponovno aktualizirana priča o tome kako je legendarni Brazilac slomio prst Sylvesteru Stalloneu.

Naime, nogometna legenda Pele slomio je prst holivudskoj superzvijezdi Sylvesteru Stalloneu tako što mu je pucao penal na snimanju filma Bijeg u pobjedu.

U filmu iz 1981. godine, koji govori o grupi savezničkih zarobljenika koji igraju nogometnu utakmicu protiv nacističkog tima, glumili su, među ostalima, Stallone i Pele. Legendarni Pele u tom filmu 'škaricama' zabija vjerojatno najpoznatiji filmski gol u povijesti, a Stallone se 2013. godine prisjetio kako mu je na snimanju filma Pele loptom slomio prst!

  • +10
Bijeg u pobjedu, film, Pele, Sylvester Stallone Izvor: Profimedia / Autor: LORIMAR / Entertainment Pictures / Profimedia

'Kakav sam udarac dobio. Još uvijek imam slomljen prst od pokušaja blokiranja Peleovog penala. Obukao je par cipela iz Drugog svjetskog rata, koje su imale čelične vrhove, a lopta je bila poput topovske kugle. Bila je dvostruko deblja i teža od današnje nogometne lopte', ispričao je Stallone za BBC.

Glumac koji se proslavio ulogama Rockyja i Ramba, ispričao je da mu je Pele najavio gdje će šutirati jedanaesterac, ali mu ga ipak nije uspio obraniti.

'Došao je izvesti jedanaesterac i najavio mi je gdje će točno šutirati. Stajao sam tamo, ali je svejedno lopta završila u golu, a ja se nisam stigao pomaknuti', dodaje Stallone.

Pele, koji je u četvrtak preminuo u bolnici u Sao Paulu, često je tijekom života naglašavao kako mu gledanje tog filma tjera suze na oči...