željezna brada

Nevjerojatno! Spustio je ruke i protivniku dozvolio da ga udara kao vreću...

28.04.2017 u 15:46

Bionic
Reading

Kinez Yi Long (30) jedan je od mnogobrojnih MMA boraca koji pokušavaju pronaći put do slave. Ovaj kung-fu majstor zadivio je obožavatelje borilačkih sportova demonstracijom svoje gotovo neljudske otpornosti na razorne udarce protivnika

Yo Long (pravim imenom Liu Xingjun) tijekom proteklih nekoliko godina postao je svojevrsna urbana legenda borilačkog sporta. Snimke njegovih borbi, od kojih niti jedna nije bila u organizaciji neke od poznatih promotorskih agencija, na društvenim su mrežama imaju više od deset milijuna pregleda i svi se nadaju kako će Yo Long jednog dana ući u ring s najboljim borcima današnjice.

Jedna od borbi koja je zadivila je ona u kojoj Yo Long u jednom trenutku spušta ruke te protivniku dozvoljava nekoliko izravnih krošea i direkta. U glavu! Teško da postoji borac koji bi nakon takve serije udaraca ostao stajati na nogama. No, Yo Long se nakon svega samo trznuo i - krenuo u kontra napad!

Autor: youtube

Kinezu su svojedobno dali nadimak 'Shaolin Monk' (Redovnik iz Shaolina), no čini se kako Yo Long nikada nije bio učenik budističkog samostana koji se proslavio svojom kung-fu školom. Navodno je neko vrijeme bio u hramu i pokušavao 'upasti' u školu borilačkih vještina, no odradio je tek nekoliko tjedana početnih treninga...

Potom su ga, nakon demonstracije izdržljivosti protivničkih udaraca u glavu, prozvali 'Željezna brada', no i taj bi mu nadimak mogao propasti jer je u međuvremenu izgubio nekoliko borbi pod okriljem kineske WLF (Wu Lin Feng) organizacije. Dosad je odradio četrdesetak MMA borbi, što amaterskih, što profesionalnih, a neslužbeni mu je omjer 30 pobjeda, sedam poraza i tri neriješena meča.