RONALDO I JUVE U Ligi prvaka

Nevjerojatan podatak vezan uz Luku Modrića; Kovač poručio: Neću sada plakati zbog toga

19.09.2018 u 10:39

Bionic
Reading

Danas su na rasporedu preostale utakmice prvog kola grupne faze u nogometnoj Ligi prvaka. Jedna od atraktivnijih utakmica svakako je ona u Madridu u kojoj se sastaju Real – Roma, a s posebnom pozornošću pratit će se i debitantski nastup Nike Kovača na klupi Bayerna koji gostuje kod Benfice

Usprkos problemima s ozljedama nekih ključnih igrača Bayerna bivši hrvatski izbornik Niko Kovač svjestan je kako od kukanja i živciranja nema pomoći uoči svog debitantskog nastupa u Ligi prvaka u Lisabonu. Podsjetimo, na prošloj utakmici Bundeslige protiv Bayera Kovač je ostao bez dva važna igrača, Rafinhe i Corentina Tolissoa.

'Imamo 16 zdravih igrača, ali ne računajući golmane. Eto, to je dovoljno da popunimo zapisnik i sada ispada kako će oni koji inače puno ne igraju doći u središte pozornosti. No ne plašim se, neću sada plakati zbog toga. S onim igraćima koji su zdravi ostvarit ćemo zacrtane ciljeve', poručio je Kovač dodavši kako je presretan što će debitirati kao trener u Ligi prvaka.

Posebna priča su svakako nogometaši Real Madrida koji pred svojim navijačima dočekuju talijansku Romu (21 sat). Podatak kako je Real Madrid od ukupno 63 europske titule u posjedu čak njih 13 dovoljno govori o njihovim ambicijama, a prvi jači test Luka Modrić i društvo imat će protiv prošlogodišnjih polufinalista Lige prvaka - Rome.

No, ono što posebno treba naglasiti jest činjenica kako će nakon dugo vremena Real u ovom elitnom natjecanju igrati bez dugogodišnje prve zvijezde Cristiana Ronalda te naravno trenera Zinedinea Zidanea.

'Znate, kada smo došli do trofeja 2016. slušao sam razne priče kako je nemoguće da osvojimo titulu dva puta u nizu, a nakon toga su svi isto govorili i za treći uzastopni trofej. Eto, sad kada smo to ostvarili naš cilj je i ove godine jasan -želimo novi pehar!', kazao je kapetan Reala Sergio Ramos dodavši:

'I još nešto. Ova sezona je za nas potpuno drugačija jer nam dodatni motiv da osvojimo titulu daje činjenica što se finale Lige prvaka igra na stadionu našeg gradskog rivala Atletico Madrida.'

Kada je Luka Modrić u pitanju svakako treba reći kako će večerašnjim nastupom i službeno ući na listu TOP 10 stranaca s najviše nastupa. Podatak kako će s liste potisnuti Mađara Ferenca Puskasa, jednog od najvećih nogometaša Reala svih vremena, dovoljno govori. Zaista nevjerojatan podatak jer ako Modrića zdravlje posluži, te naravno ako ipak ne ostvari transfer u talijanski Inter, u sezonama koje slijede probit će se još koje mjesto više.

Dodajmo još kako će bivša zvijezda Reala Ronaldo debitirati Ligi prvaka u dresu Juventusa kod Valencije koju jako dobro poznaje. San navijača Juventusa da nakon daleke 1996. napokon osvoje titulu prvaka Europe dolaskom Portugalca postao je java. Naravno, važan igrač u toj cijeloj priči je i bivši hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić.

RASPORED

Prvo kolo Lige prvaka u skupinama: E, F, G i H:

  • Ajax - AEK (18.55)
  • Šahtar - Hoffenheim (18.55)
  • Benfica – Bayern (21 sat)
  • Manchester City – Lyon (21 sat)
  • Vikctoria Plzen - CSKA Moskva (21 sat)
  • Real Madrid – Roma (21 sat)
  • Valencia - Juventus (21 sat)
  • Young Boys - Manchester Utd (21 sat)
  • +7
Luka i Vanja Modrić Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavić