FIFA_SP_2018.svg

svaka mu čast

Nevjerojatan podatak o Ivanu Rakitiću: Čudo da ovako briljira na SP-u!

  • Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 13.07.2018 11:36
  • Objavljeno 13.07.2018 u 08:46
Bionic
Reading

Ivan Rakitić odigrao je uoči finala Svjetskog prvenstva čak 70 utakmica ove sezone, više nego ijedan nogometaš na svijetu...

Hrvatski 30-godišnji reprezentativac proživljava sezonu iz snova. S Barcelonom je osvojio Primeru i Kup kralja, a bio je kod Ernesta Valverdea najkorišteniji nogometaš od svih zvijezda Barcelone.

  • +34
SP u nogometu, polufinale: Hrvatska - Engleska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

No nimalo se nije štedio u dresu reprezentacije, o čemu svjedoči i to što je jedini od naših stožernih igrača ostao u SAD-u i odigrao prijateljsku utakmicu s Meksikom te zabio pobjednički pogodak.

Na ovom Svjetskom prvenstvu odigrao je dosad svih šest utakmica, s tim da je samo protiv Islanda ušao kao rezerva u završnici susreta.

Rakitić je protiv Engleske stigao do nevjerojatnih 70 odigranih utakmica ove sezone, najviše od svih nogometaša na svijetu.

Kad tome pridodamo da je pod temperaturom igrao u srijedu u Moskvi, a posljednje tri utakmice po 120 minuta, pravo je čudo koliko dobro igra na ovom Svjetskom prvenstvu i sigurni smo da će stisnuti zube još jednom i prije godišnjeg odmora odigrati još jednu veliku utakmicu protiv Francuske.