rasplet u skupini E

Nevjerojatan kiks slovačkog golmana Martina Dubravke, a koji itekako ima veze i s hrvatskom reprezentacijom

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 23.06.2021 19:55
  • Objavljeno 23.06.2021 u 16:50
Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u utorak je pobjedom 3:1 kod Škotske osigurala nastup u osmini finala Eura. Kao drugoplasirana u D skupini, suparnik Hrvatskoj u prvoj fazi nokaut-runde bit će drugoplasirana momčad E skupine

Sve četiri reprezentacije E skupine bile su u kombinacijama za proći u sljedeću fazu natjecanja.

No, Šveđani su već u 2. minuti poveli golom Forsberga protiv Poljske, čime su praktički osigurali prvo mjesto. Forsberg je u 59. minti poćevao na 2:0, no Lewandowski je samo dvije minute kasnije smanjio zaostatak na 1:2.

Iako se u tim trenicuma činilo kako će Španjolska, koja je gazila Slovake, stići do okršaja s Hrvatskom, Lewandowski je svojim drugim golom pogodio za izjednačenje. A što je značilo, da Šveđani padaju na drugo mjesto, dok su Španjolci preuzeli vrh tablice.... Doduše, tek do sudačke nadoknade, jer je Claesson u petoj minuti zabio za pobjedu Švedske 3:2.

Prema tome, Švedska je prva, Španjolska druga.

Početak utakmice u Sevilli bio je puno neizvjesniji, gdje je Španjolska igrala protiv Slovačke. S time da su Španjolci uoči posljednjeg kola imali dva boda, a Slovaci tri.

Naravno, momčad Luisa Enriquea bila je puno bolja, a u 12. minuti mogla je i povesti. Međutim, Alvaro Morata nije realizirao kazneni udarac, kojeg mu je zaustavio Martin Dubravka, inače golman Newcastlea.

Ali sve što je dobro napravio tada, te u još par navrata kasnije, Dubravka je upropastio u 30. minuti kada si je zabio nevjerojatan autogol. Naime, Sarabia je uputio precizan i jak udarac, lopta se od prečke odbila u zrak ali je padala vrlo blizu prečke. Dubravka je želio loptu izbiti preko gola, međutim, nespretno je reagirao i gurnuo je loptu u svoju mrežu.

Naravno, uzdrmao je Dubravku taj kiks, ali kod drugog gola Španjolaca kojeg je zabio Laporte, u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena, slovački golman nije ništa mogao.

U nastavku je Pablo Sarabia, točnije u 56. minuti, povećao prednost Španjolske na 3:0.

Najljepšu akciju Furije vidjeli smo u 67. minuti, u kojoj je Sarabia asistent, a Ferran Torres strijelac gola petom za 4:0.

Slovaci su očito bilo u totalnom šoku, jer u 71. minuti zabili su si još jedna autogol, što je Španjolskoj donijelo prednost 5:0.

Sve to itekako je zanimljivo i našima, jer Hrvatska će u ponedjeljak u Kopenhagenu mogla igrati protiv Španjolske, odnosno protivnika kojeg je izbornik Dalić želio izbjeći.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal