bez de Jonga

Težak udarac za Nizozemsku; uoči eliminacijske utakmice na treningu im se teško ozlijedio važan igrač koji je hitno poslan kući

23.06.2021 u 14:48

Bionic
Reading

Za nizozemskog napadača Luuka de Jonga Europsko prvenstvo je gotovo nakon što je ozlijedio koljeno na treningu u utorak, objavio je u srijedu Nizozemski nogometni savez (KNVB)

Tridesetogodišnji nogometaš Luuk de Jong, koji je dva puta kratko zaigrao na ovom EURU, ozlijedio se na treningu u sudaru sa suigračem Codyjem Gakpom dan nakon što je Nizozemska pobijedila Sjevernu Makedoniju u zadnjoj utakmici u skupini. Zaista bizarna situacija za Nizozemsku koja je ostala bez važnog igrača. Tako je De Jong poslan kući na liječenje...

"Napadač Seville koji je do sada odigrao 38 utakmica za reprezentaciju, ozlijedio je ligament koljena i kao rezultat toga ne može više igrati na ovom Europskom prvenstvu", navodi se u priopćenju KNVB-a.

Prema pravilima UEFA-e nisu dopuštene zamjene u ovoj fazi natjecanja, osim za ozlijeđene golmane, tako da je nizozemska reprezentacja ostala sa 24 igrača uoči osmine finala u nedjelju u Budimpešti gdje će igrati protiv najboljeg trećeplasiranog koji će biti odlučen nakon utakmica u srijedu.

  • +7
Nizozemska - Sjeverna Makedonija, 3. kolo, Euro 2021. Izvor: EPA / Autor: Peter Dejong / POOL