NOVAC U SREDIŠTU PRIČE

Nevjerica u Barci: Neymar je lagao i na prljav način pokušao izigrati klub!?

12.08.2017 u 13:18

Bionic
Reading

Portugalski dnevnik 'Correio da Manha' tvrdi da je Neymar potpisao s francuskim PSG-om ugovor još potkraj lipnja, a zatim mjesec dana obmanjivao Barcelonu kako bi se dokopao bonusa od 26 milijuna eura...

Brazilski 25-godišnji nogometaš prešao je u pariški klub za rekordnih 222 milijuna eura te postao najplaćeniji igrač u Europi, na razočaranje navijača Barcelone koji ga sada doživljavaju kao izdajnika i čovjeka kojem je novac važniji od sportskih uspjeha.

  • +8
Neymar u PSG-u Izvor: Reuters / Autor: CHRISTIAN HARTMANN

Kritike na račun Neymara bit će i veće nakon što je ovog vikenda portugalski dnevnik 'Correio da Manha' objavio priču prema kojoj je slavni napadač potpisao ugovor s PSG-om još potkraj lipnja i onda mjesec dana obmanjivao javnost izjavama da mu je lijepo u Barceloni prije nego što je pobjegao iz Katalonije.

Spomenuti izvor tvrdi da je to radio zbog 26 milijuna eura bonusa koje je imao dogovoren u ugovoru s Barcelonom u slučaju ostanka u klubu do kolovoza 2017. godine, zbog čega je namjerno odugovlačio cijeli posao i trudio se golovima na International Champions Cupu stvoriti dojam da je i dalje potpuno posvećen klubu s kojim je osvojio Ligu prvaka, dvije Primere i tri Kupa kralja otkad je potpisao 2013. godine.

  • +6
Neymar Izvor: Reuters / Autor: Sergio Perez

Barca je Neymarov plan osujetila i nema namjere isplatiti mu dogovoreni novac, na što je Brazilac najavio sudsku tužbu. Također klub je namjerno odugovlačio sa slanjem međunarodnog certifikata o transferu kako bi mu neko vrijeme onemogućio nastup za PSG, ali na kraju ga je ipak poslao i moći će igrati protiv Guingampa ove nedjelje.

U svakom slučaju, novac ostaje u središtu ovog transfera, a nogomet tek u drugom planu...