nba play-off

Neviđena drama u Torontu; Kawhi i Siakam slomili Buckse tek nakon dva produžetka

20.05.2019 u 10:00

Bionic
Reading

Toronto Raptors su sinoć u trećoj utakmici finala Istočne konferencije smanjili na 2-1 u seriji pobijedivši kod kuće Milwaukee Buckse sa 118:112 nakon dva produžetka. Tako su Toronto Raptorsi ostali u igri da izbore prvo NBA finale u klupskoj povijesti

Toronto je igrao dobro i čvrsto, a predvodio ga je Kawhi Leonard sa 36 koševa. Pascal Siakam je dodao 25 koševa i 11 skokova za Toronto, a Marc Gasol 16 koševa i 12 skokova. Kawhi je oduševio svojom igrom u obrani, ali i napadu te je podigao publiku na noge s nekoliko zakucavanja. Kako je Kawhi vodio Raptorse do pobjede pogledajte OVDJE.

Utakmicu je prema riječima trenera Toronta presudila dobra obrana Raptorsa koji su Giannisa Antetokounmpo ograničili na 12 koševa prije nego je u drugom produžetku izašao zbog prekršaja, no ugrabio je 23 skoka. George Hill je bio najbolji strijelac Milwaukeeja sa 24 ubačaja, a Malcolm Brogdon je dodao 20.

Raptors su vodili 30-21 nakon prve četvrtine i to im je bila najveća prednost na utakmici, a 58-51 na poluvremenu, no na početku zadnje četvrtine su imali prednost od samo dva koša.

'Fizički se OK osjećam, ovo je play-off i svi osjećaju bolove', kazao je Kawhi Leonard nakon utakmice koji je usprkos bolovima u desnoj nozi i vidnom umoru igrao 52 minute. Zaista herojska utakmica.

Četvrta utakmica se igra u utorak u Torontu.

ISTOČNA KONFERENCIJA, finale

  • Toronto Raptors - Milwaukee Bucks 118-112 (produžetak)

(Milwaukee vodi 2-1 u seriji na četiri pobjede)