DOKTOR IVO

Neuništivi Karlović šokantno izbacio nemoćnog Đokovića

08.01.2015 u 17:31

Bionic
Reading

Novak Đoković i Ivo Karlović odigrali su tek treći međusobni dvoboj na ATP touru i nakon velike borbe najbolji tenisač svijeta je morao čestitati Hrvatu prolazak u polufinale turnira u Dohi

Zvuči nevjerojatno, ali Novak i Ivo nisu igrali od 2008. godine. Tada su se sreli dva puta i sve do danas omjer je bio 1:1. Tri od četiri odigrana seta tada su im završila u 'tie breaku', pa nije čudo da je i ovaj meč krenuo 'zadanim pravcem' i završio iznenađujućim rezultatom 6:7, 7:6, 6:4 za Karlovića.

Novak u čitavom meču (2 sata i 15 minuta) nije uspio izboriti niti jednu break loptu, dok je Karlović nakon propuštene prilike i tie breaka u prvom setu ostao miran i čvrst. U drugom setu iskoristio je drugu set priliku za izjednačenje, a zatim i u završnici meča svoju četvrtu break loptu u susretu koja je slomila otpor slavnog Đokovića. Karlović je u ovom meču pokazao daleko više (19 aseva) od samog servisa. Forhendom je uspješno napadao, bekendom uporno branio (ali povremeno i ubojito napao), dobro je pokrivao mrežu, odlično se kretao i pokazao da nije slučajno 27. igrač svijeta.

U polufinalu će se Karlović boriti protiv Davida Ferrera, dok u doljnjem dijelu ždrijeba Ivana Dodiga kasnije čeka četvrtfinale protiv Tlijana Seppija.

Slavljem u drugom tie breaku Ivo si je trasirao put u pobjedu