ROKO UKIĆ OPET BRILJIRA

Neuništivi kapetan najavio čudesan uspjeh: Možemo iznenaditi svakoga!

02.05.2017 u 12:39

Bionic
Reading

Kapetan hrvatske košarkaške reprezentacije Roko Leni Ukić, kojeg su posljednjih nekoliko sezona ozljede zaustavile da pokaže svu raskoš svog talenta, briljira u dresu grčkog AEK-a. Za tportal.hr osvrnuo se na svoje sjajne igre te na nadolazeće pripreme reprezentacije koju u rujnu čeka Eurobasket

U utakmici četvrtfinala doigravanja protiv Rethymna 32-godišnji Ukić odigrao je utakmicu za pamćenje. Ostvario je učinak od 24 koša, devet skokova i osam asistencija. Zamalo triple-double, što je u europskoj košarci prava rijetkost…

'Opet uživam u košarci jer sam zdrav nakon punih pet godina. Igram opušteno i dok još mogu zaista uživam u košarci', kazao je za tportal.hr Ukić.

Na pitanje kako mu je nakon španjolske, turske, i talijanske lige igrati u Grčkoj – u kojoj je dvije sezone nosio dres Panathinaikosa (od 2012. do 2014.) – neuništivi kapetan kaže:

'Iskreno, u Grčkoj nije lako igrati i to najviše zbog stila igre koji gaji većina grčkih klubova. Ukratko, igra se dosta sporo, tj. na mali broj poena i nije lako doći do velikih brojki. U ligi ima jako puno mladih kvalitetnih igrača iz SAD-a, a uz dvije vrhunske momčadi kao što su Panathinaikos i Olympiakos, tu su još tri dosta dobre momčadi, među koje spadamo i mi. Ostatak lige je čisti prosjek.'

Ako zadržimo homogenost i jedinstvo kakvo smo imali lani u kvalifikacijama te nakon toga u Riju, mislim da možemo iznenaditi svakoga i nadati se uspjehu.

Sudeći po vašim igrama, izbornik Aco Petrović može biti zadovoljan jer pozicija organizatora igre je u sigurnim rukama?

Zasad mi dobro ide, ali iskreno, još mi je rano govoriti bilo što o Eurobasketu. Izbornik Petrović uskoro dolazi u Grčku i veselim se tom susretu, a glavna tema bit će reprezentacija i moja uloga. Ono što mogu reći jest da imamo kvalitetu, ali isto tako kvalitetu za medalju ima i šest, sedam reprezentacija, od kojih su neke ipak veći favoriti od nas.

Može li reprezentacija Hrvatske napokon, nakon daleke 1995., do medalje na velikim natjecanjima. Bojan Bogdanović, Dario Šarić te vas nekoliko iskusnijih pokazali ste da možete igrati na najvišoj razini?

Ako zadržimo homogenost i jedinstvo kakvo smo imali lani u kvalifikacijama te nakon toga na Olimpijskim igrama u Riju, mislim da možemo iznenaditi svakoga i nadati se uspjehu. Osjećam da bi ovo lito sve to napokon moglo bit' kako triba... Svi se nadamo najboljem!', dodao je svojim karakterističnim splitskim naglaskom Ukić.

Za kraj nas je zanimalo što Ukić, kao velik poznavatelj NBA košarke, misli o favoritima za titulu prvaka?

'Pratim play-off i mislim da je rano za prognozu. Po meni će Cleveland vrlo vjerojatno osvojiti Istok, a s druge strane, kako stvari stoje na Zapadu, bit će jako zanimljivo. Polufinalni parovi su vrlo snažni, a kao potencijalne finaliste Zapada vidim Golden State i Houston. To bi sigurno za gledatelje i sve ljubitelje NBA košarke bilo i najatraktivnije što se može dogoditi.'