GLASNOGOVORNICA ZBUNJENA

Neugodno pitanje u Bijeloj kući, a tema je bio Novak Đoković! Izgleda da srpski tenisač ima lošiji status od ilegalnih migranata

30.08.2022 u 14:11

Bionic
Reading

Novak Đoković zbog svoje statusa necijepljene osobe propušta još jedan Grand Slam – US Open, a jedan od novinara zbog toga je postavio neugodno pitanje američkim vlastima

Srpski tenisač nije mogao igrati na Australian Openu, a sada ni na US Openu. Tako je vrhunski sportaš, koji se nije cijepio, ali sa zdravim navikama i koji se redovito testira kako bi pokazao da nije zaražen, postao veća opasnost za američke vlasti od tisuće migranata, također necijepljenih, koji svakodnevno ulaze u SAD.

Očigledno za Đokovića postoje dvostruka mjerila, jer mnogi drugi smiju, a on ne, a baš to pitanje je postavljeno na konferenciji za medije u Bijeloj kući.

Tako je reporter Fox Newsa Peter Doocy upitao administraciju Joe Bidena: 'Kako je moguće da je dopušten ulazak u zemlju necijepljenim migrantima, ali tenisaču svjetske klase nije?'

Glasnogovornica Bijele kuće Karine Jean-Pierre prvo je iznenađeno upitala o kojem se igraču radi, a kada je dobila ime Novaka Đokovića prvo je bila zbunjena, ironično se nasmijala pa je nekako sklopila odgovor koji nikoga ne može zadovoljiti.

'Američka vlada ne može raspravljati o detaljima individualnih slučajeva. Zbog privatnosti naša Vlada nema namjeru komentirati medicinske informacije o tom tenisaču', dio je njezinog odgovora koji se nije svidio novinaru.

'Netko necijepljen ne može ući u avion, ali zato tisuće takvih dolaze u Arizonu i Texas, njima je dopušten ostanak. Točno to se događa, svakoga dana tisuće migranata ulazi u zemlji', poručio je novinar.