NIJE JOŠ GOTOVO

Mnogi su mislili da će Crnogorka umiroviti Serenu Williams; Amerikanka je na teren izašla u haljinici optočenoj dijamantima i šou je počeo!

30.08.2022 u 08:25

Bionic
Reading

Serena Williams plasirala se u drugo kolo US Opena nakon pobjede 6-3 6-3 nad Crnogorkom Dankom Kovinić

Američka tenisačica igra svoj oproštajni turnir nakon čega će zaključiti nevjerojatnu karijeru. Na meč prvog kola izašla je na teren u odjeći optočenoj dijamantima, na stadionu Arthur Ashe mnogi su mislili da će upisati poraz (s obzirom na formu), ali umjesto toga 23-struka osvajačica Grand Slama pružila je vjerojatno svoju najbolju izvedbu u 2022.

Pobjednica US Opena u šest navrata sada ima ludi omjer od 21-0 kada je riječ o mečevima prvog kola US Opena, a od 2001. nije izgubila ni set u toj fazi turnira.

'Osjećam se tako ugodno na ovom terenu i sa svima ovdje. Kad izađem na teren, samo želim dati sve od sebe. To je zapravo sve što mogu učiniti. Publika je bila luda. Stvarno mi je pomogla da izdržim', kazala je Serena i dotakla se svojeg umirovljenja:

  • +6
Serena Williams na US Openu 2022. Izvor: EPA / Autor: JUSTIN LANE

'Bila je to tako teška odluka jer kad si strastven oko nečega i toliko voliš nešto, uvijek je teško odustati. Osjetila sam da je sada vrijeme za to. Imam obitelj. Postoje druga poglavlja u životu.'

I da, gledatelji su nosili Serenu kroz cijeli meč, tako da crnogorska tenisačica Kovinić protiv sebe nije imala samo možda najveću u povijesti, nego i tisuće bučnih navijača.