SUZE SU KRENULE

Debi za pamćenje i ovacije za najveće iznenađenje prvog dana US Opena; mlada tenisačica zatim se slomila: Za moju zemlju i obitelj!

30.08.2022 u 08:57

Bionic
Reading

Ukrajinska tenisačica Daria Snigur priredila je najveće iznenađenje prvog dana US Opena, jer je iz turnira izbacila sedmu nositeljicu Simonu Halep sa 2-6 6-0 3-6

Iznenađenje! Snigur, 124. tenisačica svijeta, uzela je prvi set na impresivan način, ali Halep se oporavila i još uvjerljivije stigla do izjednačenja u setovima.

Međutim, 20-godišnja Ukrajinka je bila ta koja je preuzela inicijativu, dvaput je slomila Rumunjkin servis i stigla do nezaboravne pobjede u svom debiju u glavnom ždrijebu Grand Slama.

Bila je to Snigurina prva pobjeda u njezinom prvom susretu s igračicom s top 10 ljestvice te ju je proslavila vriskom i suzama te je usput pokazivala na malu ukrajinski zastavu koju je imala istaknutu na majici.

'Jako sam sretna. Želim zahvaliti Simoni na tako sjajnom meču, bilo je to za mene veliko iskustvo - nemoguće je igrati protiv Simone i pobijediti! Želim reći hvala svim navijačima koji su gledali naš meč', rekla je je Snigur i dodala:

  • +4
Daria Snigur - Simona Halep, US Open 2022. Izvor: EPA / Autor: JUSTIN LANE

'Bio sam vrlo, vrlo nervozna, ali sam pokušala dati sve od sebe... Ova pobjeda je za moju Ukrajinu, za moju obitelj, za moje navijače.'