priča s Otoka

Nesvakidašnji potez engleskog izbornika zbog kojeg su mnogi poludjeli; nikome nije jasno zašto je to napravio, a njegovo objašnjenje proglašeno je bahatim!

09.09.2021 u 10:17

Bionic
Reading

Engleski izbornik Gareth Southgate postao je tema dana nakon što se odlučio na nesvakidašnji potez na kvalifikacijskoj utakmici za SP protiv Poljske. Mnogi upravo njega optužuju zbog gubitka dva boda…

Na dvoboju šestog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. Engleska je na gostovanju u Varšavi odigrala 1:1 protiv Poljske te je tako ostala bez dva boda jer se činilo kako je pojeda sigurno.

Obzirom na rezultat i dva izgubljena boda za mnoge u Engleskoj najveći krivac je apsolutno izbornik Gareth Southgate koji nije napravio nijednu zamjenu u momčadi, kako bi barem malo osvježio vezni red i pojačao obranu jer imali su vodstvo od 0:1. Zaista nesvakidašnji potez…

Naime, Englezi su poveli golom Kanea u 72. minuti (golčinu pogledajte OVDJE), a za Poljsku je izjednačio Szymanski u 92. minuti. Mnogi analitičari su uvjereni kako bi Engleska osvojila sva tri boda samo da je Southgate napravio nekoliko zamjena i mirno zatvorio utakmicu. A zašto nije zna samo on…

Statističari su odmah iskopali podatak kako se to dogodilo prvi puta nakon daleke 1996. godine i polufinala Eura protiv Njemačke.

Novinari su ga to i upitali nakon utakmice, ali pomalo tvrdoglavi Southgate je tupio po svome:

'Igrali smo jako dobro i u potpuno smo kontrolirali stvari na terenu. Zašto bih remetio ono što funkcionira? Zamjena radi same zamjene nema baš nikakvog smisla', objasnio je Southgate koji je nekoliko rečenica rekao i o samoj utakmici. Njegova izjava prema mišljenju mnogih bila je i pomalo bahata, ali nije se dao smesti. Neki su čak mišljenja kako je zaboravio na zamjene pa se pokušao opravdati čudnom izjavom.

'Imali smo pobjedu u rukama. Naravno da nije lako kada ovako ostanete bez tri boda, ali moram gledati širu sliku. Odradili smo odličan posao u ovoj reprezentativnoj akciji. Osvojili smo sedam bodova (od mogućih devet) te se tako približili odlasku na SP Katar', dodao je samouvjereni Southgate jer upravo Engleska vodi na ljestvici s 16 bodova ispred Albanija koja ima 12 i Poljske s 11.