ANALIZA EUROBASKETA

Nesuđeni izbornik Hrvatske otvoreno o reprezentaciji i pogreškama!

24.09.2013 u 15:21

  • +9

Hrvatska - Španjolska

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj

Bionic
Reading

Nakon što je košarkaška reprezentacija Hrvatske završila Eurobasket na četvrtom mjestu, stručni osvrt napravio je bivši Repešin pomoćnik Dražen Anzulović

U kolumni za portal Totalsport.hr Anzulović je između ostalog napisao:

'Eurobasket je završio očekivano. Francuzi su riješili finale u drugoj polovici druge četvrtine. Drugo su poluvrijeme odradili rutinski. Zlato im pripada apsolutno zasluženo, unatoč neuvjerljivim igrama do četvrtfinala. Ekstrakvalitetu i neponovljivog lidera imali su u Tonyju Parkeru. Skidam kapu njihovu izborniku Vincentu Colletu. Znao sam da se radi o jednom od triju najboljih francuskih trenera. Čudilo me da su ga mnogi analitičari tijekom turnira nazivali najslabijom karikom francuske reprezentacije. On sigurno ne bi tolike godine bio izbornik da ne zna voditi zvijezde kakve ima u sastavu, da ne zna tko će mu i kada donijeti rezultat. A budite sigurni da njegov posao nije lagan, baš zbog igrača kojima raspolaže', napisao je u kolumni Anzulović.

Luka Žorić u akciji

'Kad je u pitanju utakmica za treće mjesto, nastup i igra hrvatske reprezentacije u njoj, ja bih se radije bavio kompletnim turnirom. Ostvaren je vrlo dobar rezultat i to treba naglasiti. Treba također naglasiti da u našoj igri ima još puno prostora za napredak. Na turniru smo imali Fortunu na našoj strani, na utakmicama poput onih s Gruzijom, Slovenijom ili Poljskom, koje je sve redom odlučivala jedna lopta', dodao je Anzulović koji je na temu Hrvatske napisao sljedeće:

'Nastup Hrvatske na Eurobasketu sada treba dobro izanalizirati, nastaviti njegovati one pozitivne stvari te raditi na ispravljanju onih koje to nisu. Opet ponavljam, ja vidim prostor za veliki napredak. Mislim tu na nekoliko stvari. Pobrojat ću ih redom:
1.) Svi aktivni hrvatski košarkaši moraju se staviti na dispoziciju reprezentaciji. To su sve igrači koji su ponikli u hrvatskim klubovima, od hrvatske košarke. i red je da svojim odnosom prema dresu reprezentacije pokažu svoju zahvalnost za sve ono što su prošli kroz karijeru.
2.) Nema mladih i starih, ima onih koji mogu i ne mogu pomoći. Ako se jedan Parker žrtvuje svako ljeto, onda bi se morao i svaki kandidat za hrvatsku reprezentaciju. To se kompletno odnosi na sve igrače kojih nije bilo a trebali su biti tu.
3.) Rekao sam već da je najvažniji aspekt za dobar nastup na turniru sa 11 utakmica u 18 dana fizička moć. Upravo na tom planu, po meni, ova reprezentacija ima najviše rezerve. Ima igrača koji su došli na turnir izraubani, načeti ozljedama, i stoga nisu bili na optimalnoj razini. Tu ubuduće možemo napraviti velik pomak.

Cijelu kolumnu pročitajte OVDJE