GRANT NA UPTON PARKU

Nesuđeni Hajdukovac preuzeo West Ham

03.06.2010 u 14:49

Bionic
Reading

Svojebodno avram Grant se najavljivao kao zamjena Goranu Vučeviću na klupi Hajduka, no izvrsni trener na kraju je preuzeo Portsmouth i s njim stigao do finala FA kupa. Sad je preuzeo West Ham United

Izraelski nogometni stručnjak Avram Grant (55) u četvrtak je imenovan trenerom engleskog prvoligaša West Hama. Grant je sa West Hamom potpisao četverogodišnji ugovor. Na trenerskoj klupi naslijedio je Talijana Gianfranca Zolu, koji je skoro dvije sezone bio na kormilu kluba sa Upton Parka.

'Čast mi je i ponos što sam postao trener West Hama. Za mene je to veliki izazov i spreman sam dati sve od sebe', kazao je Grant.

West Ham je protekle sezone jedva održao prvoligaški status i novi vlasnici kluba odlučili su se za promjenu na trenerskom mjestu, pa su posao povjerili iskusnom Avramu Grantu

Grant je u bogatoj trenerskoj karijeri najslavnije trenutke doživio na klupi Chelseaja u sezoni 2007/2008., naslijedivši Josea Mourinha. Grant je tada odveo Chelsea do finala Lige prvaka, ali je na kraju sezone ipak dobio otkaz.

U protekloj sezoni je u studenome preuzeo Portsmouth, koji je zbog ogromnih dugova od sto milijuna funti već bio na putu za drugu ligu. No, unatoč tome uspio je klub odvesti do finala FA kupa gdje su izgubili od Chelseaja. Zbog svoje odluke da do kraja sezone ostane na brodu koji tone stekao je puno poštovatelja u Engleskoj.