DIREKTOR PIRELLIJA

Nešto se mora promijeniti u F1 ili mi odlazimo!

20.07.2013 u 10:10

Bionic
Reading

Direktor motosport odjela poznatog proizvođača guma Pirellija Paul Hembery zaprijetio je odlaskom iz Formule 1 ako se nešto drastično ne promijeni

Puno je kritika ove godine došlo na račun Pirellijevih guma za Formulu 1, a poznata kompanija nikako se ne uspijeva dogovoriti s momčadima kako testirati nove gume. U razgovoru za EPSN direktor motosport odjela Pirelija Paul Hembery je kazao kako se mora promijeniti trenutna situacija ukoliko se želi da Pirelli ostane u Formuli 1.

'Postoje stvari koje se moraju promijeniti jer mi ne možemo više riskirati. Nema sumnje da mora doći do promjene. Ako ovaj sport ne želi promjene, onda moraju pronaći novog opskrbljivača guma. Mi želimo ostati, no ponavljam, mora doći do promjena', kazao je Hamerby naglasivši da i momčadi moraju preuzeti dio krivnje za probleme s gumama.

'Nemam namjeru kritizirati FIA-u, jer to nije njihov promblem. Mi moramo bolje i prisnije surađivati s momčadima. Prve godine su pune bolje surađivali nego danas. To nije samo naša krivica, dosta toga je u novom ugovoru što je problematično', završio je direktor Pirellija.