SPORTSKA NEPRAVDA

Nesreći najvećeg teniskog tragičara jednostavno nema kraja!

28.09.2014 u 13:40

Bionic
Reading

Francuski teniski veteran Julien Benneteau ponovno nije uspio. Izgubio je i svoje deseto finale u karijeri i tako još uvijek ne zna za osvajanje ATP turnira u pojedinačnoj konkurenciji...

Iskusni 32-godišnji tenisač svašta je proživio na svojem teniskom putu, često bio u krugu najboljih, dolazio daleko na velikim turnirima, ali jedno nikad nije uspio ostvariti: osvojiti ATP turnir. Mnogi daleko lošiji tenisači od njega uspjeli su se osladiti trijumfom, no Benneteau kao da se svaki put smrzne kad dođe u finale ili baš na taj dan protivnik odigra vrhunski meč.

Francuz posljednjih šest godina barem jednom ili dvaput po sezoni dođe do finala, ali tamo još nikad nije slavio. Svoj deseti jubilarni nastup imao je ove nedjelje u Kuala Lumpuru, no ponovo je izgubio u tijesnom meču, od Keija Nishikorija 7:6 6:4.

'Igrat ću kao da se radi o meču prvog kola ili četvrtfinala,' najavio je uoči meča Benneteau, ali nije pomoglo. Ima najgori omjer pobjeda i poraza u finalima ATP turnira u povijesti.

To je nešto što će ga progoniti ako bez titule ode u mirovinu, ali tu je za utjehu sedam milijuna dolara na računu od nagrada na turnirima. Čini se da ne moraš u tenisu biti šampion da bi pristojno živio...