FORMULA 1

Nesreća na prvom treningu za VN Japana pri brzini većoj od 250 km/h

05.04.2024 u 10:16

Bionic
Reading

Formula 1 se vraća u akciju na VN Japana, a na prvom treningu dogodila se nesreća

Max Verstappen iz Red Bulla postigao je najbrže vrijeme tijekom prvog treninga u petak za Veliku nagradu Japana ispred timskog kolege Sergija Pereza, dok je Logan Sargeant izazvao nesreću u bolidu Williams, pa je organizator bio primoran izvući crvenu zastavicu te je trening na neko vrijeme bio prekinut što možete vidjeti OVDJE.

Uglavnom suh, ali hladan uvodni sat treninga u početku je vidio vozače koji su krenuli u krugove na srednjim i tvrdim gumama, a aktualni svjetski prvak Verstappen određivao je tempo.

Upravo kad je Mercedesov Lewis Hamilton prešao na mekane gume, a očekivalo se da će ga slijediti još više vozača, Sargeant je zahvatio šljunak dok je obilazio Dunlopovu krivinu pri brzini od 250km/h, izgubio kontrolu nad svojim Williamsom i zabio se u barijere s vanjske strane staze.

U Williamsu sada procjenjuju štetu, a treba znati da su još uvijek bez uvijek bez rezervne šasije, ista situacija ih je mučila u Australiji.

Inače, pobjednik VN Australije Carlos Sainz napravio je završio na trećem mjestu iza spomenutog dvojca Red Bulla, a slijede ga Mercedesov par George Russell i Hamilton te timski kolega Charles Leclerc.