ima li sve ovo smisla?

Ozbiljna prijetnja bojkotom: Nećemo igrati finale Kupa bez naših navijača

05.04.2024 u 09:12

Bionic
Reading

Poljski nogometni drugoligaš Wisla Krakov zaprijetio je bojkotom finala poljskog Kupa ako će njihovim navijačima biti zabranjen dolazak na finale u Varšavu, rekao je predsjednik kluba Jaroslaw Krolewski

Wisla je izborila finale pobjedom 2-1 nad prvoligašem Piast Gliwice u srijedu, ali slavlje je zasjenila zabrana koju imaju navijači kluba iz Krakova.

Naime, zbog bacanja baklji na travnjak tijekom poraza u prošlogodišnjem izdanju Kupa od Motor Lublina, Wisla je kažnjena zabranom dolaska navijača na tri gostujuće utakmice.

Wisla je ove sezone odigrala pet utakmica na domaćem terenu da bi došla do finala i još nije odslužila niti jednu utakmicu kazne, a ispred nje je finale 2. svibnja protiv Pogon Szczecina u Varšavi.

"Wisla Krakow neće igrati u finalu na Nacionalnom stadionu ako se naši navijači ne pojave na tribinama," objavio je Krolewski na društvenoj platformi X.

"Ako organizatori ne mogu osigurati sigurnost, što bi bila sramota, igrajmo utakmicu u Krakowu, Szczecinu ili nekom drugom mjestu," dodao je.

Iz kluba su poručili kako su uložili žalbu Poljskom nogometnom savezu.

"Wisla Krakow podnijela je PZPN-u zahtjev za suspenziju zabrane putovanja organiziranih skupina navijača izrečene klubu nakon utakmice poljskog kupa odigrane u Lublinu," stoji u priopćenju kluba.

Predsjednik PZPN-a Cezary Kulesza kazao je kako će savez "pažljivo analizirat i pošteno ocijeniti žalbu."