Što im to treba?

Nesmotrene izjave iz Red Bulla koje bi mogle unijeti novi razdor između Maxa Verstappena i Sergija Pereza

02.01.2023 u 12:23

Bionic
Reading

Posebni savjetnik Red Bulla Helmut Marko svojim nesmotrenim izjavama mogao bi unijeti razdor u momčadi te pokvariti odnose između Maxa Verstappena i Sergija Pereza koji su već bili poljuljani

Meksikanac je često bio savršeni suigrač Maxu Verstappenu, ali tenzije između njih su postajale sve veće kako je sezona 2022. odmicala. Najbolje se to vidjelo tijekom VN Sao Paula kada je Nizozemac odbio u utrci vratiti mjesto Perezu unatoč tome što je osigurao naslov prvaka, a meksički vozač je imao daleko veću potrebu za dodatnim bodovima zbog borbe za drugo mjesto s Ferrarijevim Charlesom Leclercom.

Verstappen je rekao da ima svoje razloge zašto ga nije propustio, ali ih nije otkrio, a Red Bullov tretman dva vozača nakon te situacije prilično je jasno dao do znanja koga smatraju nedodirljivim.

I u nedavnom intervjuu za Auto Motor und Sport Red Bullov posebni savjetnik Marko sugerirao je da Perez nije na istoj razini kao njegov momčadski kolega.

'Sigurno smo imali koristi od Ferrarijevih strateških pogrešaka, od loše sreće na njihovoj strani do kvarova motora. Osim toga, bolid nam je na početku imao 20 kilograma viška. To je bila rezerva koja je donijela pouzdan vremenski dobitak na trkaćoj stazi čim smo mogli smanjiti težinu', pričao je Marko te dodao:

'Ovo je također promijenilo ponašanje u vožnji na takav način da ga Verstappen može optimalno koristiti. A ako Max može voziti na granici i ima samopouzdanja, onda je to nešto drugačije nego ako netko drugi vozi na granici kao Perez. Perez je vrlo dobar vozač Formule 1, ali on nije Verstappen.'

Smatra se i da će napetost između Verstappena i Pereza proključati treće zajedničke sezone, a s obzirom da je Daniel Ricciard postao rezervni vozač u Red Bullu sve je više sugestija da se Australac sprema preuzeti mjesto od Meksikanca.