TUGA U OBITELJI

Neporaženog prvaka UFC-a Khabiba Nurmagomedova zadesila tragedija; otac mu je nakon dva mjeseca borbe izgubio bitku za život

  • Autor: D. S.
  • Zadnja izmjena 03.07.2020 14:06
  • Objavljeno 03.07.2020 u 14:02
Khabib i Abdulmanap Nurmagomedov

Khabib i Abdulmanap Nurmagomedov

Izvor: Profimedia / Autor: TASS / ddp USA / Profimedia

Otac neporaženog prvaka UFC-a Khabiba Nurmagomedova, Abdulmanap Nurmagomedov, preminuo je danas u moskovskoj bolnici

Tužne vijesti dolaze iz Rusije, a vrlo brzo su ih počeli prenositi svi relevantni sportski mediji. Naime, nakon dvomjesečne borbe s više različitih zdravstvenih tegoba, bitku za život izgubio je otac Khabiba Nurmagomedova, Abdulmanap Nurmagomedov.

Ovu tužnu vijest prvi je prenio relevantni ruski medij, RT, a u tekstu je navedeno kako je vijest potvrdio i čečenski lider te veliki prijatelj obitelji Nurmagomedov, Ramzan Khadirov. Nurmagomedov se posljednja dva mjeseca nalazio u moskovskoj vojnoj bolnici, a posljednje informacije davale su nadu da bi se mogao oporaviti. Ipak, njegov organizam ipak nije izdržao, prenosi Fight Site.

Problemi za 57-godišnjeg Abdulmanapa krenuli su krajem travnja, kad je hospitaliziran zbog respiratornih problema, zajedno s još nekoliko boraca iz Eagles MMA tima čiji je trener. Prvi nalazi na COVID-19 bili su negativni te je liječen u bolnici u Mahačkali. Stanje mu se pogoršalo otprilike dva tjedna kasnije, kad je hitno prebačen u Moskvu.

Dana 13. svibnja pojavila se vijest kako je Abdulmanap završio u komi te da je operiran zbog srčanih problema. Iz kome se brzo probudio, no onda su se pojavili novi problemi. Tjedan dana kasnije ponovno je završio u komi, a također je tijekom tjedna potvrđeno kako je obolio od COVID-19. To je potvrdio i Khabib, rekavši kako je oboljelo čak dvadesetak članova njegove obitelji.

Najnovije informacije njegov sin je iznio prije desetak dana, kad je izjavio da mu se otac probudio te da reagira i prepoznaje ga, no da još uvijek nije u stanju razgovarati. Liječnici su njegovo stanje okarakterizirali kao stabilno, ali i dalje kritično. No, čini se da je posljednjih dana došlo do novog pogoršanja, nakon čega liječnici više nisu uspjeli spasiti Abdulmanapa, koji je već posljednjih godina imao kardioloških problema te je već ranije jednom operiran.

Trenutno je teško zaključiti hoće li ovo ikako utjecati na iduću borbu njegovog sina, UFC-ovog prvaka lake kategorije, Khabiba Nurmagomedova, koji bi se u rujnu trebao boriti protiv Justina Gaethjea. Poznato je kako je Khabib bio izuzetno blizak s ocem te da mu je on bio najveći autoritet u životu. Već ranije je najavljivao kako se ne namjerava još dugo boriti, a ova neočekivana tragedija mogla bi dodatno djelovati na njegov stav po tom pitanju.