OZBILJNI PROBLEMI

Neporažena zvijezda UFC-a šokirala objavom na društvenim mrežama: Možda će vas ovo uznemiriti, mislim da sam gotov...

02.03.2021 u 11:30

Bionic
Reading

Neočekivana objava pojavila se na Instagramu UFC-ove zvijezde Khamzata Chimaeva (26) koji je u njoj najavio kraj karijere

Khamzat Chimaev trenutno se nalazi u Las Vegasu, gdje ga je doveo UFC i odlučio se o svom trošku pobrinuti za njegovo zdravlje. Nova globalna MMA zvijezda već nekoliko mjeseci bori se sa zdravstvenim problemima koje mu je uzrokovao COVID-19 te zbog kojih je dva puta morao otkazati ugovorenu borbu protiv Leona Edwardsa.

Nakon što se posljednjih dana činilo da mu se stanje popravlja te da su liječnici odabrani od strane njegovog poslodavca pronašli pravu terapiju kojima bi se mogli riješiti problemi s kakvima se Chimaev susreo, po njegovoj objavi na Instagramu moglo bi se zaključiti kako je došlo do nekog drastičnog preokreta.

'Želim vam se svima zahvaliti na podršci u mom putu kroz ovaj sport. Mislim da sam gotov. Istina, nisam uzeo pojas, no to nije najvažnija pobjeda u ovom životu. Možda će vas ovo uznemiriti, no moje srce i tijelo mi sve govore. Želim se zahvaliti svom All Star timu u Švedskoj i također veliko hvala UFC-u', napisao je neporaženi borac, samo par dana nakon što je najavio povratak u lipnju, a prenosi Fight Site.

Švedski borac čečenskog porijekla je zbog COVID-a doživio velike probleme s kondicijom, zapravo ponajviše s cijelim dišnim sustavom. Brzo je gubio snagu i umarao se, a nakon samog treninga bi neko vrijeme bio onemogućen za najnormalnije svakodnevne radnje. Pojavila se informacija kako se nekoliko puta dogodilo iskašljavanje krvi.

Inače, Khamzat je u karijeri imao devet profesionalnih mečeva i iz svih devet je izašao kao pobjednik.