derbi pod tornjem

[FOTO] Neporažena Gorica i Josip Sesar prijete ranjenoj Ciboni: Ako se ukaže prilika...

01.10.2021 u 12:23

Bionic
Reading

Treće kola košarkaške HT Premijer lige donosi nam derbi između Cibone i Gorice.

Cibona je u ovom susretu apsolutni favorit, unatoč porazu od Splita u 2. kolu lige. Momčad je mlada, potentna, igra je puna atraktivnih poteza...

Možda i najbolje izdanje Cibone u posljednje vrijeme bilo je ono u okviru 1. kola ABA lige u crnogorskom Baru kada su igrači Vladimira Jovanovića demonstrirali modernu košarku i potpuno razbili jednu od najskupljih momčadi regije Mornar. Danak neiskustvu platili su na Gripama gdje nisu imali odgovor na agresivnu obranu domaćina. No, valja biti strpljiv, dečki skupljaju iskustvo, a Jovanović polako na svoju stranu privlači nevjerne Tome kojima je do jučer primaran bio instant rezultat.

'Očekuje nas vrlo kvalitetan protivnik s odličnim trenerom i ekipom. Dokazali su se kako u međunarodnim tako u domaćim utakmicama. Igrali smo s njima i pripremnu utakmicu, uvidjeli njihovu kvalitetu. Nakon poraza u Splitu želimo dignuti razinu naše igre, biti koncentrirani u ostvarivanju naših planova i naći pravi ritam'.

S 'pogrešne strane' u dresu Cibone zaigrat će dojučerašnji nositelj igre i kapetan Gorice 24 -godišnji Ivan Majcunić.

'Moramo se pokazati u boljem svjetlu nego na Gripama, prije svega zaigrati čvršće u obrani uz manji broj izgubljenih lopti u fazi napada. Pokušat ćemo nametnuti svoj ritam utakmice. Ako bude tako možemo se nadati boljem ishodu nego u prošloj utakmici', rekao je novopečeni Cibos.

  • +2
KK Split - KK Cibona, košarka, Hrvatski Telekom Premijer liga Izvor: Cropix / Autor: Vladimir Dugandzic / CROPIX

Goričani pod Toranj stižu neopterećeni, ali s nagomilanim samopouzdanjem nakon dvije pobjede u domaćem prvenstvu (Alkar i Šibenka) i jedne u Alpe Adria Cupu (Spišski Rytieri), natjecanju koje je ove godine napravilo organizacijski i kvalitativni iskorak. Sigurno nas očekuje zanimljiva utakmica u kojoj će i Gorica tražiti svoju priliku.

'Očekuje nas teška utakmica protiv Cibone koja je uz Zadar prvi favorit prvenstva. Imali su više dana za odmor, nama je ovo treća utakmica u zadnjih sedam dana. Već smo s njima igrali, znamo što nas očekuje i znamo na koji način igraju. Pokušat ćemo odigrati dobru utakmicu i ako se ukaže prilika ugrabiti je', naglasio je strateg Goričana Josip Sesar, čovjek koji inzistira na modernoj i dopadljivoj košarci zbog čega je njegova momčad rado gledana i dobro prihvaćena od brojnih košarkaških zaljubljenika.

Krilni centar Gorice Emil Savić za 13 je minuta igre protiv prvaka Slovačke u Alpe Adria Cupu prije nekoliko dana postigao 17 poena, a susret pod Tornjem najavljuje ovim riječima:

'Čeka nas dosta zahtjevna utakmica protiv dobro nam poznatog protivnika. Igrali smo egal pripremnu utakmicu s njima, no oni su danas sasvim druga ekipa. Mlada su momčad, agresivna na obje strane terena. Morat ćemo biti na najvišem nivou ako želimo doći u priliku za pobjedu. Dobra utakmica i pobjeda protiv slovačkog prvaka u Alpe Adria Kupu zasigurno nam je podigla samopouzdanje i spremni smo odigrati čvrstu utakmicu protiv Cibone', rekao je Savić.

Utakmica se igra u petak 1. listopada s početkom u 20 sati u Košarkaškom centru Dražen Petrović. Početak je u 20 sati, a TV prijenos je na Arenasportu 1. Ulaz u dvoranu bit će moguć isključivo uz EU digitalnu COVID potvrdu (djeca do 12 godina su izuzeta od ove odluke).