KOŠARKAŠKI DERBI

Nakon devete uzastopne pobjede Splita protiv Cibone Srđan Subotić priznao da je zaigrao na jedinu kartu za uspjeh, a Vladimir Jovanović poručio: Prebili su nas!

28.09.2021 u 09:45

Bionic
Reading

Nastavljena je nevjerojatna serija Splićana u susretima s Vukovima

Cibona je ponovno kapitulirala pred Splitom. Na Gripama su domaćini slavili 83-72 te tako nanijeli deveti uzastopni poraz Cibosima u njihovim međusobnim susretima koji se provlače već kroz treću sezonu.

Prema stanju trenutne forme i rezultata momčad Vladimira Jovanovića bila je tihi favorit, no njegov je suparnik Srđan Subotić zaigrao na, sam će priznati, jedinu kartu za uspjeh u ovom trenutku:

'Odigrali smo utakmicu na onaj način na koji smo jedino mogli pobijediti. Čvrsto u obrani, bez laganih poena za protivnika i to nam je dalo samopouzdanja da u drugom poluvremenu nešto i pogodimo', rekao je Subotić kojem je ovo prva pobjeda u karijeri u službenim utakmicama u ulozi samostalnog trenera Splita.

Na splitsku agresivnost ukazao je i Cibonin strateg koji nikako ne pronalazi način kako pokoriti Splićane.

'Vidi se koliko im je ova utakmica bila bitna, baš kao i nama. Bili su puno čvršći u duelu od nas, žargonski rečeno 'prebili su nas'. Mi se nismo mogli prilagoditi na takvu igru, ali nema opravdanja. Čak ni činjenica da smo šesti dan na putu nije opravdanje.Danas smo zgubili 21 loptu i imali samo pet slobodnih bacanja u odnosu na 25 Splitovih. Nismo bili pravi, zaključio je splitski strateg.

Upravo taj nesrazmjer slobodnih bacanja u korist Splita u utakmici u kojoj oba trenera apostrofiraju splitsku agresivnost je izazvao polemike među navijačima na društvenim mrežama, ali srdačnom čestitkom Jovanović je otklonio sve sumnje u zasluženost pobjede Subotićeve momčadi.