NIŠTA OD EUROPE

Nepopustljiva Fifa: Drogba ostao zatočen u Kini

22.11.2012 u 16:56

Bionic
Reading

Član Shanghai Shenhue želi se što bolje pripremiti za siječanjski Afrički kup nacija, pa je stoga zatražio od Fife da mu dopusti prelazak u jedan od 'aktivnih' europskih klubova. No, naišao je na crveno svjetlo

Bjelokošćanin Dider Drogba zatražio je ovoga tjedna od Međunarodne nogometne organizacije (Fifa) da mu dopusti momentalni prelazak u jedan od europskih klubova, iako je do početka zimskog prijelaznog roka ostalo više od mjesec dana.

Član kineskog kluba Shanghai Shenhue, za koji je nacionalno prvenstvo okončano još 3. studenog, želi se što bolje pripremiti za siječanjski Afrički kup nacija, pa je stoga zatražio od Fife da mu dopusti prelazak u jedan od 'aktivnih' europskih klubova. No, naišao je na crveno svjetlo jer je u četvrtak Fifa odbila takvu Drogbinu želju.

Drogba u zahtjevu nije navodio za koji bi klub igrao, ali se doznalo da bi gotovo sigurno uslijedio povratak 34-godišnjaka u Chelsea, gdje je igrao još do prošle sezone, kada je ujedno proživio i najljepše trenutke u klubu iz Londona. Osvojio je Drogba s Chelseajem Ligu prvaka, a bio je najbolji igrač kluba i u finalu, ali i kroz cijelo to natjecanje. No, povratak je onemogućila Fifa.