neočekivana odluka

Francuska reprezentacija uoči Eura dobila senzacionalno pojačanje kojem se baš nitko nije nadao; o ovom potezu izbornika Deschampsa se govori

18.05.2021 u 12:45

Bionic
Reading

Već godinama se u Francuskoj piše o tome kako bi se vrhunski napadač kao što je Karim Benzema, koji godinama briljira u Real Madridu, mogao vratiti u reprezentaciju.

Poznato jest kako je Karim Benzema posljednji put igrao za reprezentaciju Francuske u listopadu 2015. godine. Iako je boi nezamjenjiv u napadu izbačen je iz reprezentacije zbog skandala s ucjenjivanjem suigrača Mathieua Valbuene. Ta parnica još uvijek traje, ali očito je pritisak na izbornika Deschampsa bio velik pa je popustio i odlučio je pozvati Karim Benzema jer ga treba u reprezentaciju za predstojeći Euro.

Za mnoge je ovo potpuno neočekivana odluka jer je Deschamps često govorio kako neće vratiti Benzemu, ali eto nakon šest godina promijenio je mišljenje. Prvi je tu senzacionalnu vijest donio poznati francuski sportski list L’ Equipe.

Razlog je naravno forma u kojoj igra Karim Benzema koji već godinama slovi kao jedan od najboljih napadača svijeta, a podatak kako je ove sezone zabio 29 golova na 49 utakmica – dovoljno govori. A velik broj golova je namjestio sjajnim dodavanjima kada bi bio udvojen. Ukratko, Francuzi za takvog napadača nemaju zamjenu i toga su postali tek sada svjesni. No, dok se Karim Benzemane pojavi na priprema još nije sigurno da će opet zaigrati za Francusku.