ZAČINILA SPEKTAKL

Neočekivana nesreća na utrci vozačkih šampiona!

16.12.2014 u 11:44

Bionic
Reading

David Coulthard osvojio je ovogodišnje izdanje 'Race of Champions' spektakla, kojeg je obilježilo i okretanje na krov prvaka WTCC-a Jose Marije Lopeza…

Škotski veteran bio je taj koji se najbolje snašao na 'utrci prvaka' koja je ove godine po prvi put održana na Barbadosu, na stazi koja nije bila stadionska za razliku od prethodnih izdanja.

Coulthard je u finalu pobijedio mladog test vozača Mercedesa Pascala Wehrleina i tako došao do svoje prve titule u ovom natjecanju.

Inače, 'Race of Champions' je spektakl u kojem bi trebali sudjelovati prvaci svih značajnih automobilističkih natjecanja. Nažalost, ove godine po prvi put nije sudjelovao Michael Schumacher koji je imao čak šest momčadskih titula za Njemačku u nizu, u kombinaciji sa Sebastianom Vettelom.

U natjecanje su ubačeni i neki novi automobili kakve nismo viđali prošle godine, poput kamioneta s kojima su vozači imali najviše problema. Bivši prvak i F1 vozač Romain Grosjean umalo se okrenuo na krov, a aktualni šampion WTCC-a Jose Maria Lopez imao je nesreću koja je začinila cijeli dan…