'okrenuo ploču'

Neočekivana izjava Zinedinea Zidanea kada je u pitanju Gareth Bale

12.08.2019 u 08:09

Bionic
Reading

U nedjelju je na rimskom Olimpicu Roma dočekala Real, u sklopu prirpema obiju momčadi pred početak nove sezone. Domaćini su slavili nakon boljeg izvođenjeg udaraca s bijele točke, jer je nakon 90 minuta bilo 2:2

Talijanski i španjolski klubovi finaliziraju pripreme za početak nove prvenstvene sezone. No, dok Talijani imaju sedam dana više do njezinog početka, španjolski klubovi, pa tako i Real, već ovog vikenda počinju utrku za naslov.

Real je u prošlom prvenstvu djelovao loše, 'ispuhano', te je ostao bez trofeja, a koji se u Madridu očekuju.

I bacio se Zidane na rekonstrukciju momčadi. Dovedeni su Hazard, Jović, Militao, Mendy i Rodrygo, a s posudbe su se vratili i James Rodriguez te Lucas Silva.

Najavljen je bio i odlazak nekolicine stožernih igrača, ali najzvučnije ime koje je otišlo tek je Dani Ceballos. Izuzmemo li i našeg Matea Kovačića, koji je ionako prošlu sezonu bio na posudbi u Chelseaju.

Među igračima koje se spominjalo u rubrici sigurni odlasci bio je i Velšanin Gareth Bale, koji je u rujnu 2013. stigao među 'kraljeve' iz Tottenhama za 101 milijun eura.

  • +7
Nogomet, prijateljska utakmica, Real Madrid - FC Bayern Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Imao je Bale problema s ozljedama, potom i minutažom, pa se i kod njega osjećalo nezadovoljstvo. No, šutio je i čekao svoju priliku, ali nije je dočekao i sada se očekivalo da bi mogao prihvatiti neku od ponuda - iz Kine, Engleske, Njemačke...

No, njemu se očito toliko sviđa u Madridu da ne razmišlja o prekidu ugovora koji je važeći do 2022. godine, te je spreman žrtvovati i karijeru samo da uspije u svojoj namjeri.

Čak je i trener Zidane u nekoliko navrata sugerirao Velšaninu da ode iz Reala.

'Kad bi mogao otići već sutra, bolje za nas', izjavio je prije nekoliko dana Zidane.

'Nije ništa osobno. Nemam ništa protiv njega, ali donosim odluke. Dođe trenutak kada se mora mijenjati. Njegov odlazak je najbolji za sve. Odlazak je odluka trenera, ali i igrača koji poznaje situaciju'.

No, sada je i legendarni Fracuz očito popustio. Protiv Rome mu je dao 30-tak minuta, a nakon dvoboja, kada su ga novinari pitali što će biti s Baleom, odgovorio je sljedeće.

'Gareth Bale, baš kao i James Rodriguez, dio su momčadi. Svašta se može dogoditi prije kraja prijelaznog roka, ali oni su igrači Reala i ja računam na sve igrače s kojima raspolažem', rekao je Zidane

  • +7
International Champions Cup, Real Madrid - Arsenal, 2019. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia