Konferencijska liga

Nenad Bjelica uoči prvog europskog izazova u sezoni otkrio kako je pomogao svojem današnjem protivniku, a istaknuo je i koji će mu igrač najviše nedostajati

22.07.2021 u 09:59

Bionic
Reading

Nenad Bjelica najavio je utakmicu protiv poljskog Pogona kojeg dobro poznaje iz vremena kada je bio trener Lecha

Hrvatski doprvak Osijek danas će od 21 sat (HNTV, MAXtv) u drugom pretkolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu gostovati kod Pogona iz Szczecina. Nenad Bjelica dobro poznaje poljski klub iz doba kada je trenirao Lech. Bjelica je otkiro da je on jedan od zaslužnijih što Pogon danas vodi Kosta Runjaić.

NK Osijek - NK Šibenik 3:0, sažetak, 16.7.2021. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

'Mislim da mi možete biti zahvalni što Kosta radi ovdje. Prije nego što je odlučio raditi u Pogonu, pitao me o klubu i poljskoj ligi. Rekao sam mu što mislim, došao je i ostao do sada', otrkio je Bjelica pa dodao:

'Ima trenersku kvalitetu i iz godine u godinu popravlja rezultate i stvara sve veći klub. Sve što je radio u karijeri pokazuje koliko je sposoban. Uz to, on je i dobar čovjek', hvalio je svojeg suparnika Bjelica.

Trener hrvatskog doprvaka se osvrnuo na stanje u svojoj ekipi.

'Ne vrijedi pravilo gola u gostima pa nije ni važno koliko ćemo zabiti u Poljskoj. Želimo odigrati najbolje što možemo. U prošlom susretu nismo imali Kleinheislera i Škorića, ali oni će biti spremni za sutra. Igor Silva nije stigao, a jako nam je bitan. No, imamo Matu Miloša I Alena Grgića koji ga mogu zamijeniti', poručio je Bjelica.

Na konferenciju za medije je stigao i golman Ivica Ivušić.

'Očekujem tešku utakmicu jer Pogon ima jako dobru momčad. Utakmica će sigurno biti na visokoj razini, ali dat ćemo sve od sebe', rekao je Ivušić pa se osvrnuo na Dantea Stipicu koji je nekada branio za Hajduk, a danas je golman Pogona:

'Ne poznajem ga osobno, ali ga se sjećam iz hrvatske lige. Bio je odličan u Hajduku, a odličan je i sada u Pogonu', rekao je Ivušić.

Dok čekamo nove nastupe naših klubova u Europi, pogledajte najbolje golove prvog kola HT Prve lige.

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal / Arenasport

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.