TOP ANALIZA

Nemojmo se zavaravati; cijena ulaznica nije razlog praznog Maksimira

08.09.2012 u 19:19

Bionic
Reading

Jučer nije trebala biti prilika da naši pokušaju zgrnuti veliku lovu dolaskom Makedonije za početak kvalifikacija, već je bila prilika da se naša repka dovede i onima koji je nemaju prigodu gledati svako malo

Uključite se i vi u raspravu – registrirajte se na Tribina.hr, informirajte se o vlastitoj reputaciji, sudjelujte u stvaranju sadržaja i gledajte live prijenose!

Ovaj tekst autorsko je djelo korisnika takee.

Zaista čudno, samo nekoliko mjeseci nakon što su deseci tisuća hrvatskih navijača odlazili prema poljskim gradovima Gdanjsku i Poznanu, na našem Maksimiru pojavljuje se 10-ak tisuća onih koji su spremni te večeri dati potporu našim reprezentativcima. Ne, nije se dogodilo da su naši navijači pronašli neku drugu državu za navijanje, dogodilo se da se HNS narugao svim onim vjernima koji su dali sve da bi bili uvijek uz naše momke. Cijena ulaznica na početku kvalifikacija naše reprezentacije je bila između 80 i 250 kuna i to je bio prvi razlog što su gledatelji rekli NE dolasku.

No nemojmo se zavaravati da je to jedini razlog, jer nitko od naših navijača posljednjih 10 godina dok su putovali Europom i svijetom nije pitao za cijenu i te cifre su masno prelazile ove jučerašnje. Problem je ipak malo veći, a to je upravo HNS koji mnogi pokušavaju braniti i pokazati gdje je trenutačno naša reprezentacija ne zaboravljajući koliko su pogrešaka oni učinili.

Prije nekoliko dana je pomoćnik ministra sporta rekao da je HNS perjanica Hrvatskog sporta i samim time izazvao bijes mnogih koji su ga čuli. Naime, svi vide situaciju u Prvoj ligi koju oni pokušavaju prikriti s time da je dobra, a afera Širica i Djedovića, te one o namještanju utakmica, i dalje su aktualne. Nadalje, novi predsjednik Saveza postao je Davor Šuker, nasljedivši Markovića, a ne vidi se nikakva razlika, dakle, očito je da je ta promjena bila samo kozmetičke prirode.


Izbornik hrvatske reprezentacije Igor Štimac, koji se prije samo godinu dana borio protiv svih onih koji su trenutačno u vrhu, odjednom je dobio priliku da vodi našu reprezentaciju i sve je nestalo. Razočarao je mnoge kada se priklonio vrhu HNS-a protiv kojeg je nedavno imao toliko toga protiv, jednostavno se ulizao i dobio svoje mjesto. Prema Hrvatskim navijačima se ponašaju kao prema nekim životinjama što dokazuju iz kola u kolo Prve.

U Dalmaciji su izazvali ogroman revolt nekim svojim potezima, tako da slabom posjetu od tamo ne treba ni pojašnjavati posebno.

Jučer se dogodio još jedan sramotan potez. Naime, kad sam sjeo da pogledam novosti, neugodno sam se iznenadio novim potezom HNS-a. Odlučili su podijeliti nekoliko tisuća karata trgovačkim lancima kako bi ih oni jučer proslijedili kupcima i tako dovukli ljude na stadion. Tim potezom su poslali ružnu poruku svima onima koji su nekako u ovo vrijeme krize skupili novac i otišli kupiti kartu na stadion, da bi se na dan utakmice te iste karte dijelile.

Igor Štimac se priklonio vrhu HNS-a protiv kojeg je nedavno imao toliko toga protiv, jednostavno se ulizao i dobio svoje mjesto

Pomislite na očaj jednog roditelja koji je kupio tri karte za zapad dolje za sebe i djecu te potrošio na to 750 kn, dok je netko otišao u dućan, kupio sve što treba za ručak i iste tri karte dobio potpuno besplatno. Probajte se samo staviti u njegov položaj i pogledajte biste li vi uskoro došli na stadion i plaćali ponovno kartu kada znate da ste već jednom izigrani.

Nije ni taj novac toliko problem, više je stvar u Savezu, da se nije mogao niti ispričati toj nekolicini. Jasno je bilo već nakon prvog dana da će prodaja ići nikako, ali ipak, oni su htjeli brzo zaraditi i to je dovelo do svega ovoga. Opet ponavljam, reprezentativci nisu krivi za sve to, ali ipak oni osjećaju posljedice.

Mislim da nije važno protiv koga naša reprezentacija igra, jer smo nebrojeno puta do sada vidjeli da se stadioni mogu puniti i protiv puno slabijih protivnika. Vjerojatno bi puno bolje rješenje bilo da se jučerašnja utakmica odigrala u nekom drugom gradu, koji bi vrlo vjerojatno zbog toga što nema puno priliku gledati našu reprezentaciju, vrlo lako napunio svoj stadion.


Jučer nije trebala biti prilika da naši pokušaju zgrnuti veliku lovu dolaskom Makedonije za početak kvalifikacija, već je bila prilika da se naša repka dovede i onima koji je nemaju prigodu gledati svako malo. Onima koji je nisu vidjeli zadnjih 10 godina, a ipak svako malo pohode Maksimir i Poljud, pohode Poljske, Njemačke i ostale države gdje Hrvatska igra, a nitko ih se ni ne sjeti. Teško je vjerovati da se nitko iz HNS-a se ne može sjetiti nečega što bi pomoglo našoj reprezentaciji i samim time vidimo da se tamo ne obavlja pravi posao.

Promjena otkad je Šuker došao gotovo je neprimjetna. Ja osobno nisam vidio nikakav pomak na bolje ni u kojem smjeru. Što se tiče nogometnog kampa, on i dalje stoji na početku i oko toga se po svemu sudeći ništa ne radi, a i za iduće pripreme bi naša destinacija mogla biti Čatež.