KAMO ĆE RATKOV?

HNS želi mladog Srbina, a iz srpskog saveza odgovoraju: Znamo što Hrvati rade...

01.07.2023 u 19:19

Bionic
Reading

Nogometaš austrijskog Red Bull Salzburga, Petar Ratkov (19), ovih se dana nalazi u zanimanju kako srpske, tako i hrvatske javnosti. Naime, u seniorskoj reprezentaciji žele ga i HNS i FSS

Za Stevana Stojanovića, sportskog direktora srpske nogometne reprezentacije nema dileme za koju će momčad Ratkov igrati u budućnosti.

'Gledamo i znamo što Hrvati rade. Svatko ima pravo gledati najbolje za sebe. U cijeloj toj priči sve najviše ovisi o samom igraču. Gdje on hoće igrati i što on želi. Za Ratkova mogu reći ovo: Dečko se afirmirao u Srbiji, stalan je reprezentativac naše zemlje. Pred njim je lijepa karijera u seniorskoj reprezentaciji Srbije', rekao je Stojanović za srpske medije.

Direktor srpske reprezentacije nastavio je hvaliti nogometaša Red Bull Salzburga.

'Petar Ratkov je mlad i kvalitetan igrač na kojeg Srbija ozbiljno računa. Dokazali smo tako što je u našem programu već godinama i stalan član svih naših omladinskih selekcija. I sada je prvi napadač mlade reprezentacije. Naš stav je jasan, želimo što veći i jači roster. Sigurno je da će Ratkov dobiti poziv za A reprezentaciju Srbije čim se ukaže prilika'.

Iako se očekivalo da će to biti već u utakmici kvalifikacija za EURO prošlog mjeseca protiv Bugarske u kojoj su bila ozlijeđena sva tri standardna napadača: Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović i Luka Jović, izbornik Dragan 'Piksi' Stojković nije želio pozvati mladog igrača. I tako je FSS-u stvorio dodatni problem, jer sada je Ratkov još uvijek 'dostupan' HNS-u.

Naime, da je Ratkov zaigrao u jednoj službenoj utakmici, on ne bi više mogao izabrati Hrvatsku. Jer za njegove usluge zainteresiran je i Hrvatski nogometni savez. Petrova majka je Hrvatica, te zato Ratkov ima i hrvatsku putovnicu.

Prošle sezone Ratkov je s velikim uspjehom igrao za TSC iz Bačke Topole za koji je na 40 utakmica zabio 14 golova, a odnedavno je član austrijskog kluba.

U Red Bull je stigao za pet milijuna eura, a ugovor je potpisao na pet godina.