Toni bi bio današnji dončić

Neki se Amerikanci čude Kukočevom uvrštenju u Kuću slavnih: Da je otišao u bilo koju drugu momčad osim Bullsa, bio bi jedan od velikana

12.09.2021 u 21:43

Bionic
Reading

Bivši hrvatski košarkaški reprezentativac Toni Kukoč uvršten je u subotu u Košarkašku kuću slavnih u Springfieldu, a uveo ga je jedan od najboljih košarkaša svih vremena i njegov suigrač u Chicago Bullsima Michael Jordan.

Iako su mnogi uvjerenja kako je Toni Kukoč već odavno trebao naći mjesto u uglednom društvu, nakon subotnjeg uvršetnja u Košarkašku kuću slavnih, po društvenim mrežama počelo se objavljivati i mnoštvo čudnovatih pitanja, ali i neugodnih komentara.

U stilu, što je Kukoč napravio da ga se proglasi 'besmrtnim', kako je moguće da igrač bez nastupa u All Star utakmice ili netko tko nije zabijao više od 20 koševa po utakmici može biti u takvom društvu.

Razloge za uvrštenje Kukoča u Kuću najjednostavnije su objasnili njegovi Chicago Bullsi, pojasnivši zbog čega je Kukoč bio izuzetno važan igrač u njihovoj momčadi. I zbog čega bi u bilo kojoj drugoj momčadi Kukoč sigurno bio lider i najveća zvijezda, a kako se u Bullsima tako prilagodio i podredio momčadi zbog čega je bio posebno važan.

  • +3
Toni Kukoč u Kući slavnih Izvor: Profimedia / Autor: Maddie Meyer / Getty images / Profimedia

U svojoj su objavi naveli samo 'osnovne brojke', statistiku, ali i prigodan video koji oslikava Kukočevu važnost.

Mnogima je nedavno oči otvorio i Sam Smith, dugododišnji kroničar Chicago Bullsa i čovjek koji je pratio slavnu generaciju, te o njima ispisao i nekoliko knjiga. Bez imalo sentimenta Smith je kazao što su Bullsi onda bili i što je NBA danas.

'Bio je jedan od najboljih igrača u povijesti europske košarke. Kad pogledate današnji NBA, tko je prvak? Tip iz Grčke (Antetokounmpo). Tko je MVP? Tio iz Istočne Europe (Jokić). Kojeg je igrača najveći užitak gledati? Luku Dončića, još jednog Europljanina. Da je Toni otišao u gotovo bilo koju drugu momčad osim Bullsa, bio bi jedan od velikana. U biti, bio bi ono što je Luka Dončić sad. Bio bi kandidat za MVP-ja', pojasnio je Smith.