pohvale na sve strane

Nekadašnji engleski reprezentativac o Gvardiolu: Kladim se da mu ovo nisu rekli...

15.05.2024 u 13:26

Bionic
Reading

Mladi Vatreni sinoć je odigrao još jednu sjajnu utakmicu u pobjedi njegovog Manchester Cityja nad Tottenham Hotspurom u Londonu (2:0)

Joško Gvardiol sinoć je odigrao još jednu veliku utakmicu u dresu Manchester Cityja. Njegova momčad pobijedila je u Londonu Tottenham Hotspur (2:0) i tako došla nadomak novom naslovu prvaka Engleske. Pobjeda protiv West Ham Uniteda u posljednjem kolu sada je dovoljna da City ispred Arsenala obrani naslov.

Gvardiol je odigrao cijelu utakmicu na poziciji lijevog beka i dobio pohvale struke, suigrača i navijača za svoj nastup. Prema SofaScoreu, bio je drugi najbolji igrač utakmice, odmah nakon dvostrukog strijelca Erlinga Haalanda. Njegovu impresivnu statistiku, koja pokazuje koliko znači za momčad Pepa Guardiole i s loptom i bez nje, možete vidjeti ovdje.

Nije ravnodušan ostao ni Micah Richards, nekadašnji nogometaš (koji je također igrao za City), sada stručni komentator britanskog Sky Sportsa.

'Govorilo se o tome koliko je napredovao, ali ne treba zaboraviti da je on stoper. Na stoperskoj poziciji je igrao na Svjetskom prvenstvu i bio je odličan, jedan od najboljih na natjecanju. Imao je onaj trenutak u polufinalu kada ga je Leo Messi okrenuo, ali on je svejedno jedan od najboljih stopera svijeta', kazao je Richards o Gvardiolu.

'Pep ga je sada prebacio na poziciju lijevog beka, ali on nije samo branič već i igrač koji zabija i asistira. Kladim se da mu nisu ni rekli da će ga koristiti na lijevom beku. Sjajan je', zaključio je Richards.

Standings provided by Sofascore