MORA SE NAMETNUTI

Neftči: Jurčić će Vidu ostaviti na klupi

29.06.2011 u 20:33

Bionic
Reading

Domagoj Vida stiže suigrače u fizičkoj spremi i tehničkom dijelu igre, ali trener Dinama Krunoslav Jurčić vjeruje da će mladom braniču trebati neko vrijeme za potrebnu prilagodbu

'Kod njega se osjeti nedostatak igranja, gubitak osjećaja za prostor i igru, pa ga moramo polako vraćati. A za utakmicu s Azerbajdžancima ne smijemo riskirati', kaže Jurčić.

Zoran Mamić je priznao da je dolazak Domagoja Vide najskuplji posao koji je Dinamo napravio, kad je o kupnji igrača riječ. No, od četiri pojačanja koja su ovog ljeta stigla u plavo jato (Jerko Leko, Mehmed Alispahić, Ivan Krstanović i Domagoj Vida), najskuplji se jedini još nije izborio za mjesto u prvoj momčadi.

A svojih je 11 za kvalifikacijsku utakmicu Lige prvaka trener Jurčić već objavio, no na tom popisu nema Vide.

'Imao je dugu stanku, dugo nije igrao u Leverkusenu i zbog toga moramo biti pažljivi', objašnjavao je Jurčić stavljanje Vide u drugu momčad, onu koja je igrala posljednjih pola sata u 2:0 pobjedi nad slovačkim Ružomberokom.

Ta sezona u kojoj je Vida za Bayer odigrao samo devet utakmica ostavila je posljedice na njegovu formu.

'Vidi se, po nekim njegvim reakcijama, da je premalo igrao, u takvim se slučajevima gubi osjećaj za prostor, za igru i moramo ga polako vraćati', procijenio je Kruno Jurčić.

Drugim riječima, kad 13. srpnja gledatelji dođu na uređeni stadion u Maksimiru, kad 11 'plavih' istrči u borbu s azerbajdžanskim Neftčijem na putu do željene Lige prvaka, među njima neće biti Vida. S obzirom na ozljede (Bišćan, Barbarić) u zadnjem redu, gotovo sigurno će ispred Kelave stajati četvorka Vrsaljko, Tonel, Cufre i Ibanez.