NA BAZENU MLADOSTI

Ne propustite vaterpolski spektakl; u Zagreb ovog vikenda dolazi sama elita

04.04.2019 u 16:51

Bionic
Reading

Zagreb iščekuje veliki vaterpolski spektakl. Završnica Europa kupa održava se ovog vikenda, od 5. do 7. travnja na bazenu Mladost

Zagreb iščekuje veliki vaterpolski spektakl. Završnica Europa kupa održava se ovog vikenda, od 5. do 7. travnja na bazenu Mladost. Tijekom tri dana uzbudljivih utakmica, za titulu najbolje natjecat će se reprezentacije Crne Gore, Grčke, Italije, Mađarske, Rusije, Srbije, Španjolske i Hrvatske.

'U zemlji smo strastvenog vaterpola i iznimnog uspjeha u ovom sportu. Hrvatska i Grad Zagreb zadovoljavaju sve zahtjeve i kriterije ovog natjecanja stoga smo ih sa zadovoljstvom izabrali', istaknuli su na predstavljanju Europa kupa predsjednici FINA i LEN Tehnical Water Polo Committee Manuel Ibern i Gianni Lonzi.

Na Mladosti će zaigrati najboljih osam europskih reprezentacija koje su u samom svjetskom vrhu, a natjecanje će se prenositi u sedam zemalja sudionica što dovoljno govori o snazi i važnosti natjecanja. Sve utakmice Europa kupa u Hrvatskoj će izravno prenositi PlanetSport.

'Sa zadovoljstvom mogu zaključiti da pripreme za sutrašnji početak finala Europa kupa teku u najboljem redu. Zaista se nadam punom gledalištu i podršci našoj reprezentaciji. Ovo je veliko natjecanje, a na nama je i obaveza obrane tog naslova', izjavio je izvršni direktor Hrvatskog vaterpolo saveza Perica Bukić te dodao:

'Tri najbolje reprezentacije Europa kupa uz domaćina Srbiju stiču pravo nastupa na superfinalu Svjetske lige u Beogradu što nam je vrlo značajno jer upravo pobjednik tog superfinala izborit će i direktan plasman na Olimpijske igre u Tokiju.'

  • +9
Vaterpolo Hrvatska - Srbija, 12.3.2019. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Hrvatska prvu utakmicu igra s Grčkom u petak u 20.15 sati. Unatoč tome što ih očekuje vaterpolska elita, izbornik Tucak ne skriva želju da se obrani titula pred domaćom publikom.

'Ovdje je osam najboljih reprezentacija u Europi i čekaju nas zaista teške i uzbudljive utakmice. Mi smo fokusirani na prvu i sada najvažniju utakmicu na turniru koju igramo protiv Grčke. Vjerujem da ćemo odigrati jednu dobru utakmicu i priželjkujem pobjedu', rekao je izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak dok je kapetan Andro Bušlje istaknuo:

'Cijela momčad očekuje vrlo težak turnir jer se za naslov borimo sa sedam najboljih ekipa u Europi. Nadam se da ćemo odigrati najbolje što možemo, onako kako mi znamo i da će nam to donijeti kvalifikacije na finale Svjetske lige ovog lipnja u Beogradu.'

  • +36
LEN Europa Cup, skupina B, Hrvatska - Srbija, 2018. Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL

U subotu, drugog dana Europa kupa, na bazenu Mladosti se od 11 sati održava Kids' players day na kojem svi građani mogu upoznati legende hrvatskog vaterpola te igrače iz svake reprezentacije koja sudjeluje na turniru. Nika Ilčić Meet up, druženje sa najpoznatijom regionalnom You Tube zvijezdom održat će se istog dana u 15 sati. 

Ulaznice za sva tri dana potražite u sustavu ulaznice.hr.