Zagorska Sela - Kumrovec

Navijači su Hrvatskoj dali počasno mjesto na reli karti svijeta: Bila je to prekretnica sezone

28.12.2021 u 13:16

Bionic
Reading

Posljednji brzinski ispit (Power Stage) premijernog izdanja Croatia Rallyja proglašen je prekretnicom sezone svjetskog prvenstva u izboru navijača, objavio je WRC na svojoj stranici

Posljednji brzinski ispit (Power Stage) premijernog izdanja Croatia Rallyja proglašen je prekretnicom sezone svjetskog prvenstva u izboru navijača, objavio je WRC na svojoj stranici.

WRC je sredinom prosinca objavio četiri ključna trenutak sezone, a potom su ljubitelji relija mogli glasovati do 27. prosinca nakon čega je proglašen Asahi Kasei Turning Point sezone.

U konkurenciji su bili Safari reli u Keniji, Croatia Rally Power Stage, nastup Elfyna Evansa na Secto Automotive Rally Finland, te dvostruka pobjeda Hyundai Motorsporta na Renties Ypres Rallyju u Belgiji.

Na koncu je u izboru navijača pobijedio posljednji brzinac (Power Stage) Croatia Rallya, 14.09 km dugačka dionica od Zagorskih Sela do Kumrovca.

Uoči posljednjeg brzinskog ispita Sebastien Ogier je imao 3.9 sekundi zaostatka iza momčadskog kolege Elfyna Evansa. Međutim, Francuz je na koncu slavio sa svega 0.6 sekunde prednosti.

'Sve je bilo blizu do nekoliko posljednjih metara', rekao je tada Ogier.

'Možda nam je posljednja pogreška Elfyna donijela pobjedu, ali tijekom vikenda je cijela momčad napravila nevjerojatan posao. Naravno, emocije su nam sada došle do izražaja, a ovaj vikend je za nas bio poput ludog tobogana zbog puknute gume i problema ujutro. Da budem iskren, bilo mi je drago ostati u utrci. Zbog emocija se i bavimo relijem', kazao je Francuz koji je nakon nastupa u Hrvatskoj imao osam bodova prednosti.

Kako se sezona odvijala i postajalo je jasno da će se borba za naslov voditi između Ogiera i Evansa, pobjeda na Croatia Rallyju pokazala se kao jedan od najvažnijih trenutaka za Ogiera.

Završni brzinac, koji je odlučio reli u Hrvatskoj, osvojio je gotovo 45 posto glasova navijača, ispred Safari Rally Kenya.

Ogier je na koncu osvojio osmi naslov svjetskog prvaka sa 230 bodova, 30 više od Evansa.

Ispred njega samo je Sebastien Loeb s devet naslova.