SLUČAJ CASILLAS

Navijači Reala pokazali da su razmaženi i nezahvalni!

13.05.2015 u 10:43

Bionic
Reading

Zvižduci koje tijekom mnogih utakmica ove sezone doživljava Iker Casillas na Santiago Bernabeuu pomalo su nevjerojatni, s obzirom na sve trofeje koje je osvojio s klubom u kojem provodi cijelu svoju karijeru...

'To je nezahvalno i nečuveno. Radi se o profesionalcu koji je uvijek davao maksimum tijekom 20 godina u dresu Reala. Neke nogometne ikone ne zaslužuju takvo ponašanje,' osvrnuo se na 'slučaj Casillas' Gianluigi Buffon uoči okršaja Reala i Juventusa u uzvratu polufinala Lige prvaka.

Talijanski vratar zaista ima pravo. Iker Casillas nikad nije igrao za niti jedan klub osim Real Madrida. Od 1990. godine je dio 'kraljevskog kluba', a zadnjih 15 sezona nastupa za seniorsku momčad. S Realom je osvojio tri puta Ligu prvaka, pet puta Primeru i dvaput Kup kralja. Godinama je bio na glasu kao najbolji golman svijeta, no čim mu je malo pala forma, tribine Bernabeua su se okrenule protiv njega.

Zvižduci Bernabeua legendi kluba pokazuju da su tamošnji navijači razmaženi i nezahvalni, ljudi kratkog pamćenja koji ne poštuju ni tradiciju ni zasluge. Barem oni koji su krenuli protiv Ikera Casillasa.

Da nisu svi takvi, dokazuje pak inicijativa koju je pokrenula grupa 'La Peña Ramón Mendoza'. Na utakmici s Juventusom ove srijede na njihovom dijelu tribine bit će izvješen deset metara dugačak transparent na kojem će pisati 'Poštujte Ikera'. Stav koji bi među navijačima nekog drugog kluba vjerojatno bio većini sasvim normalan.

Prema pisanju Marce, Casillas unatoč zvižducima nema namjere otići iz Madrida, već želi svoj ugovor koji istječe 2017. godine odraditi do kraja.