SLAVONCI i vatreni

Navijači Osijeka u čudu; doznali smo od njih da nitko nije uspio nabaviti ulaznicu

12.10.2023 u 15:02

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija ovog četvrtka od 20.45 sati na novom osječkom stadionu Opus Areni igra jednu od najvažnijih utakmica u kvalifikacijama za odlazak na Euro 2024. Dalićevoj vrsti suparnik je Turska

Iako se strahovalo da bi Uefa mogla zabraniti dolazak gledatelja na utakmicu Hrvatska - Turska, zbog neprimjerene zastave na riječkom stadionu Rujevica, krovna europska nogometna organizacija ipak se 'smilovala' HNS-u, te joj odrezala financijsku kaznu od 10.000 eura i tisuću gledatelja manje na sljedećoj domaćoj utakmici.

>> Luka Modrić je uoči važne utakmice ovim riječima oduševio milijune Turaka

Istog dana, kada je stiglo 'zeleno svijetlo' za prodaju ulaznica, HNS je krenuo u njihovu distribuciju.

'Prema očekivanjima, interes za utakmicu Hrvatska - Turska višestruko je nadmašio kapacitet stadiona Opus Arena (koji je 13.000 gledatelja za ovu utakmicu) te su sve dostupne ulaznice prodane u razdoblju od 15:28, kada je krenula prodaja, do 15:36. U prodaji su bile ulaznice za sve četiri tribine, s time da je pet posto kapaciteta rezervirano za navijače turske reprezentacije', objavio je HNS tada te dodao:

'Ovisno o eventualno neiskorištenim (neplaćenim), a rezerviranim ulaznicama, moguće je da se narednih dana u sustavu za prodaju ulaznica pojavi još poneka ulaznica, no u svakom slučaju već sada znamo da nas protiv Turske čeka pun stadion. Koliko nas raduje takav interes navijača, istina je da je kapacitet Opus Arene premali za sve koji su ovom prigodom poželjeli gledati Vatrene. Stoga je i donesena odluka da se najvjernijim navijačima, njih 1.000 s najviše utakmica u posljednjih pet godina, omogući kupnja ulaznica u pretprodaji, pri čemu je većina to pravo i iskoristila'.

>> Zlatko Dalić je prelomio; ovo je 11 Vatrenih koji će večeras istrčati protiv Turske

No, osim Uefe, HNS-u je 'prijetila' i Kohorta. Bio je to znak revolta zbog sudačkih propusta na utakmici između Osijeka i Dinama, te se tada - tek kratkoročno - najavljivao bojkot utakmice. Ali ta je ljutnja trajala vrlo kratko.

'Ma, morali smo malo zakovitlati prašinu. Nikada nam nije palo na pamet bojkotirati reprezentaciju. Ali htjeli smo staviti do znanja da želimo ravnopravan status sa svima u ligi', rekao nam je ovog četvrtak 42-godišnji Davor iz Čepina.

Naravno, u ovom osječkom predgrađu s velikim nestrpljenjem se iščekuje utakmica. Ali, kako nam je rekao, opet je ostao gorak 'okus u ustima'.

'Koliko znam, od mnogih svojih prijatelja koji posjećuju utakmice, posebice reprezentacije, baš nitko nije uspio nabaviti ulaznicu. OK, reprezentacija pripada cijeloj Hrvatskoj, ali mi je ovo zbilja čudno da će Slavonaca na utakmici u Osijeku biti najmanje', pomalo razočarano dodao je Davor.

  • +19
Osijek: Atmosfera u gradu uoči utakmice Hrvatska -Turska, nogomet, 12.10.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Borna jaksic/PIXSELL

Iako je teško ovdje kriviti HNS, jer ulaznice su bile dostupne svima, pa su očito iz drugih dijelova Hrvatske, ali i susjedne BiH, očito imali 'brži prst', zbilja čudi da se barem domaćoj navijačkoj skupini, odnosno Kohorti nije pomoglo u osiguranju ulaznica. Naravno, i na društvenoim mrežama se proširila šala na račun ulaznica uz pitanje: Znate li ikog iz Osijeka da je uspio kupiti ulaznicu za utakmicu Hrvatske i Turske na Pampasu? Mi ne...

Osijek: Navijači uoči utakmice Hrvatska - Turska, 12.10.2023. Izvor: Cropix / Autor: Cropix

Naravno, sigurni smo da će atmosfera biti poticajna kao i uvijek. A možda se dio odgovora na to pitanje krije i u činjenici da je Gradski vrt, na kojem je reprezentacija dosad igrala u Osijeku ipak imao osjetno veći kapacitet (oko 18.000), te se mogao zadovoljiti i veći broj navijača.