zajecova biografija

Dalić se uoči Turske javio legendi i otkrio: To mi je bio okidač da idem do kraja

12.10.2023 u 11:17

Bionic
Reading

Kako ga večeras čeka kvalifikacijska utakmica za Euro 2024. protiv Turske, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić nije mogao biti prisutan na promociji biografije Velimira Zajeca održane u Gradskoj knjižnici Varaždin

No tijekom promocije biografije izbornik Zlatko Dalić javio se videopozivom i zaželio je Velimiru Zajecu dobrodošlicu u njegov Varaždin, ali i otkrio i dosad nepoznatu sitnicu.

>> Dinamove legende o Šimiću, Livaji, reprezentaciji: 'Ako ne kreiraš sportsku politiku, nemoj biti tu'

'Točno je da je moja prva utakmica u životu bila u Splitu 1982. godine, kada je Dinamo pobijedio 2:1. Tata me odveo na tu utakmicu i ta utakmica je bila okidač meni da idem do kraja u nogometu', poručio je Dalić u videopozivu koji možete vidjeti OVDJE.

Podsjetimo, ta utakmica je, osim po rekordu u broju publike na Poljudu (više od 60.000 prodanih ulaznica!), bila jedina u toj šampionskoj Dinamovoj sezoni u kojoj je Zajec postigao pogodak, ali i kako je sinoć kazao tadašnji Dinamov kapetan i lider, znak da nakon 24 godine čekanja može doći do trofeja prvaka.

'Ćiro je po meni bio moj trener, najbolji koji me vodio i o njemu govore svi rezultati. Bio je baš najveći. Ali rezultati govore i da je izbornik Dalić već u istom rangu s njime i to mi je jako drago. Vjerujem da će i večeras pobijediti Tursku unatoč izostancima napadača zbog ozljeda. Mislim da imamo sjajnu reprezentaciju, volim našu veznu liniju Brozović, Kovačić, Modrić nazivati Bermudskim trokutom i da možemo od njih očekivati velike rezultate i na idućem natjecanju', kazao je Zajec.

Osim prisjećanja na stara vremena, kada je igrao u Dinamu, ali i trenirao, Zajec je priupitan i o stanju u Dinamu.

'Mislim da Dinamu treba mir i da se treba točno znati tko što radi. Uvijek sam, kad sam bio na poziciji direktora, bilo u Dinamu, bilo u Panathinaikosu, imao piramidu gdje su se znale obaveze i odgovornosti. Sada mi se čini da u Dinamu svi sve rade i to nije dobro. Bez obzira na sve to, prvenstvo je još dugo, ima puno toga za igrati i vjerujem da će Dinamo na kraju ipak biti prvak jer ima najkvalitetniju momčad. Ono što je najveći problem je stadion i sramota je i gradske i državne vlasti da se to i dalje ne pomiče s mrtve točke', kazao je Zajec, a koji je na jesenskoj turneji promocije svoje knjige.

Videointervju za tportal, u kojem su gosti bili dvije Dinamove legende, Velimir Zajec i Ivan Cvjetković, pogledajte u prilogu:

Vizionari: Velimir Zajec i Ivan Cvjetković Izvor: tportal.hr

Sutra će tako posjetiti Dugo Selo u 19 sati, a potom i Gornju Stubicu (18. listopada) i Garešnicu (20. listopada).

  • +13
Velimir Zajec Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić