EMOCIJE NA SP-U

Navijači i kapetan prisjetili se njhove legende koja je preminula prije dvije godine: Pravi lav nikad ne umire!

  • D. S.
  • Zadnja izmjena 30.11.2022 10:25
  • Objavljeno 30.11.2022 u 09:59
Bionic
Reading

Igrači i navijači Senegala odali su emotivnu i dirljivu počast nacionalnom heroju Papa Bouba Diopu na godišnjicu njegove smrti

Bivši veznjak tragično je preminuo 29. studenoga prije dvije godine u dobi od samo 42 godine. Preminuo je nakon duge bolesti i pokopan je u svom rodnom gradu Dakaru, glavnom gradu Senegala, uz nazočnost predsjednika i bivših suigrača.

Uoči ključnog okršaja Senegala na Svjetskom prvenstvu protiv Ekvadora (2:1), navijači su pokazali svoju ljubav prema legendi.

Sedam navijača prekrilo je torzo, ruke i lica bojom za tijelo, kao i modne dodatke u žutoj, zelenoj i crvenoj boji zemlje. Na prednjoj strani grupa je napisala 'Senegal' pri čemu je svaki uzeo jedno slovo, a na poleđini su svi imali broj 19 na leđima - broj koji je Diop nosio u reprezentaciji.

Ostali navijači su podigli transparente s natpisom 'Pravi lav nikad ne umire' s fotografijom Diopa, dok je kapetan Kalidou Koulibaly imao broj 19 na kapetanskoj traci.

Diop je upisao 63 nastupa za Lavove s Terange i postigao 11 golova. Tri od njih došla su na Svjetskom prvenstvu 2002. na putu do četvrtfinala.

  • +25
Ekvador - Senegal, SP u nogometu, 29.11.2022. Izvor: EPA / Autor: ROLEX DELA PENA
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal