GLAS NARODA

Navijači Dinama žele devetu dvostruku krunu, ali…

13.05.2014 u 11:54

Bionic
Reading

Uoči uzvratne utakmice finala Kupa Rijeka – Dinamo (MAXtv, Arenasport 3, 20:00h) zahuktala se rasprava i na community portalu Tribina.hr

Rijeka - Dinamo, utorak, 13. 5., 20:00, Arenasport 3

Osim na MAXtv-u (Arenasport) utakmice MAXtv Prve lige možete gledati i na pay per view online servisu Match.tportal.hr. Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala.

Korisnici usluge MaxTV To Go (usluga web & mobile) također mogu utakmice gledati na svom mobilnom uređaju ako se u trenutku dok traje utakmica nalaze na putu. Više informacija potražite OVDJE.

Od prije je poznato kako će se utakmica odigrati na rasprodanoj Kantridi, a koliko će navijača Dinama biti nije poznato. Međutim, većina navijača Dinama usprkos porazu 0:1 na Maksimiru uvjerena je kako 'modir' mogu do devete duple krune u povijesti kluba. Tako misli i korisnik Tribine.hr M_Tsigalko čiju analizu pod naslovom 'Naravno da može, ali..' prenosimo u cijelosti:

ANALIZA S PORTALA TRIBINA.HR

Modri moraju odigrati vjerojatno najbolju utakmicu sezone. Moraju odigrati bez greške protiv prepune Kantride i nabrijanog domaćina što je ipak teško za očekivati. Predstava Rijeke na Maksimiru je ogledni primjerak svim hrvatskim klubovima, uključujući i Dinamo, kako se igra protiv jačeg protivnika odnosno kako to treba izgledati kada dođu europski nastupi. Takvo izdanje kuba s Kantride nije nikakve novost ove sezone, već sam poslije njihovih europskih nastupa pisao i naglašavao da im zavidim na taktičkoj disciplini. Dinamo je ove sezone odigrao tek pokoju utakmicu na pravoj razini, razini koja je potrebna da se odgovori na taj, uvjetno rečeno, reaktivni stil. Većina igrača iz veznog reda je bila potpuno zakočena, izgledali su gotovo bezvoljno, a za odgovoriti je potrebna agresivnost koje je nasušno nedostajalo. Jednostavno je nevjerojatno da je većina ničijih lopti završila u posjedu igrača Rijeke i to na - Maksimiru!

Brojidba kartona i računanje na izostanke se može proširiti za još jedno ime. Naime, Jozo Šimunović se crvenim kartonom protiv Istre suspendirao za finale kupa što ograničava i ovako siromašan izbor za trenera u toj zadnjoj liniji. U nekoj boljoj situaciji ne bi mnogo žalio za njegovim izostankom jer sam daleko od impresioniranog s njegovim nastupima bez obzira na godine. Dapače, dosta bolji dojam mi je ostavio mlađi Luka Capan. Međutim, kada se u obzir doda činjenica da su Addy i Taravel izvan stroja, a ni Šimunić nije posve spreman javlja se ozbiljan problem. Leko je kiksom kod drugog gola Puljana još jednom dokazao da je mirovina možda najbolji izbor za Dinamo u ovom trenutku, za njega je dakako najbolje dok lova kapa. U slučaju neke neočekivane ozljede ili on ili Ademi će morati na stopersku poziciju što se može pokazati kao odlučujući faktor. Kako nesreća nikad ne dolazi sama tako se i Said Husejinović opet povrijedio i to opet praktično bez kontakta. Njega sam spomenuo kao potencijalno iznenađenje za Rijeku u uzvratu, ali sada i to otpada. Dinamo u principu i nema s čime kadrovski iznenadit domaćina jer ostatak ekipe čine mahom juniori i kadeti koji teško da mogu donijeti prevagu.

332028,331850,331424,332033



No, Modrima nije ni potrebno kadrovsko iznenađenje, nisu zbog kadra izgubili prvu utakmicu. Dinamo mora napraviti pravi zaokret u pristupu i nekim taktičkim uputama. Ne može se dogoditi da igraš protiv ekipe koja stoji u čvrstom bloku, bez pravog centarfora, a da u cijeloj utakmici na gol, izvan kaznenog prostora, opucaš možda 4-5 puta. Sjećam se dva pokušaja Soudanija i 1 ili 2 Halilovića i to je to, ostalo su bili jalovi ubačaji u sredinu kaznenog prostora gdje se Čop nije uspijevao izboriti za ništa. Posebno su me iritirali ubačaji iz kornera koje je izvodio već odavno prežaljeni Halilović. Balončić za balončićem i ni da promijene stil ni da promjene izvođača. Nikako mi u glavu ne ide konstantno ignoriranje Brozovića kada su u pitanju prekidi. Čovjek u U21 reprezentaciji zabije valjda više golova iz slobodnih udaraca nego iz igre, a priliku u Dinamu dobiva na kapaljku. Je li moguće da baš nitko osim Halilovića ne zna izvesti udarac iz kuta? Okej, neće iskusni trener kao Kek pasti dva put na isti fol, ali da Dinamo ne napravi ni polušansu iz hrpe prekida?

Dakle, potreban je napredak u apsolutno svakom segmentu igre da se razbije ovakva Rijeka. Rijetke prilike poput one Soudanija se jednostavno moraju iskoristit, iz prekida se nešto mora kreirati, a onakva razina trke i agresivnosti itekako korigirati. S obzirom na stanje zadnje linije bit će teško zadržati čistu mrežu, ali ne i nemoguće. Dinamo jako teško igra na Kantridi, statistika ih nikako ne mazi. S druge strane ni Rijeka ne igra baš svaki dan na Maksimiru onako kako je odigrala prvi susret. Neću reći da mi je drago što je Rijeka dobila prvu utakmicu, ali mi je itekako drago da neizvjesnost uoči uzvrata itekako postoji, da će se Modri morati pošteno oznojiti ako žele uzeti Kup. Osobno smatram da ovakve utakmice kao ova na Kantridi mogu dati vrlo jasnu sliku stanja momčadi uoči europskih ispita. Neka pobjedi bolji, a ja se nadam da će to biti Dinamo!