ŠPANJOLSKA LIGA

Nastavljaju se muke po Sevilli koja je povela nakon Rakitićeve asistencije, a u drugom poluvremenu izgubila sve

14.01.2023 u 18:46

Bionic
Reading

Nogometaši Girone pobijedili su preokretom na svom terenu Sevillu sa 2:1 u utakmici 17. kola španjolske Primere

Sevilla je povela golom Francuza Tangyja Nianzua u 13. minuti, na asistenciju Ivan Rakitića. No, preokret i pobjedu Gironi donijeli su golovi Christiana Stuanija u 46. i Yangela Herrere u 88. minuti.

Rakitić, bivši hrvatski reprezentativac u Sevilli, na terenu je proveo svih 90 minuta. Girona je upisala petu pobjedu u prvenstvu i sa 21 bodom zauzima 11. mjesto na tablici. Sevilla je osmim porazom ostala na 15 bodova i nalazi se na 17. mjestu, u opasnoj zoni.

Nogometaši Rayo Vallecana pobijedili su na gostovanju Valladolid 1:0, u susretu 17. kola španjolske Primere.Gosti su mogli povesti u 33. minuti, ali udarac s 'bijele točke' Issia Palasona spasio je vratar Valladolida Jordi Masip. Ipak, Palason je u 65. minuti pogodio i donio tri boda Rayu.

Nogometaši Osasune pobijedili su večeras na svom terenu Mallorcu sa 1:0. Strijelac pobjedničkog pogotka za Osasunu bio je Aimar Oros u 47. minuti. Hrvatski reprezentativac Ante Budimir igrao je za domaće do 76. minute.

Nogometaši Real Sociedada pobijedili su na svom terenu Athletic Bilbao u baskijskom derbiju sa 3:1 u utakmici 17. kola španjolske Primere.

Strijelci za Sociedad bili su Alexander Sorloth u 25., Japanac Takefusa Kubo u 37. i Mikel Oyarzabal iz jedanaesterca u 62. minuti. Pogodak za Bilbao postigao je Oihan Suncet u 40. minuti.

Bilbao je od 60. minute igrao s igračem manje jer je Yeray Alvares dobio izravni crveni karton.

Standings provided by Sofascore