PRIJATELJSKE UTAKMICE

[FOTO] Hajduk sredio Slovence i prodao igrača u Bundesligu; Osijek u jednom danu upisao dvije pobjede

14.01.2023 u 16:32

Bionic
Reading

Novu prijateljsku utakmicu, na zimskim pripremama u Istri, odradili su nogometaši Hajduka koji su ovaj put svladali slovenskog prvoligaša Celje s 2:0

Po jedan pogodak postigao je Hajduk u svakom poluvremenu protiv trenutačno trećeplasirane momčadi slovenskog prvenstva koja je tijekom ovog tjedna odigrala 1:1 u prijateljskom susretu, od 120 minuta, protiv Dinama.

U prvom dijelu strijelac je za Splićane bio Marco Fossati, dok je u 58. za 2:0 zabio mladi, 18-godišnji Jere Vrcić. Hajduk, koji je ovaj susret odradio bez svog najboljeg igrača Marka Livaje, bio je mnogo bolji od slovenskog suparnika te je propustio niz prilika za uvjerljivije slavlje.

Bio je ovo ujedno treći uspjeh Splićana na zimskim pripremama nakon pobjeda protiv Radomlja (3:1) i MOL Fehervara (3:2).

Dodajmo kako je dosadašnji lijeve bočni igrač splitskog Hajduka, 22-godišnji David Čolina, karijeru će nastaviti u njemačkom Bundesligašu Augsburgu, s kojim je u subotu potpisao ugovor do kraja lipnja 2027.

Čolina je na Poljud stigao u ljeto 2019. iz francuskog Monaca, a za splitski klub je nastupio u 109 službeni utakmica. U 74 navrata je bio u početnom sastavu, a iza sebe ostavlja tri pogotka i tri asistencije u dresu Hajduka.

  • +7
Hajduk - Celje, prijateljska utakmica Izvor: Pixsell / Autor: Srecko Niketic/PIXSELL

Nove dvije prijateljske utakmice u jednom danu, na pripremama u Umagu, odradili su nogometaši Osijeka koji su upisali pobjede u oba susreta.

U prvom je na papiru druga momčad Osijeka pobijedila srpskog prvoligaša Javor 2:1. Nakon prvog dijela Javor je vodio golom Gigića, no Osječani su rezultat okrenuli u nastavku. Prvo je Bakić u 69. pogodio s bijele točke za 1:1, dok je u samoj završnici, u 85. minuti, Omerović pogodio za pobjedu Osijeka.

U drugom ogledu Osijek je s minimalnih 1:0 bio bolji od mađarskog prvoligaša MOL Fehervar. Jedini pogodak postigao je Argentinac Ramon Mierez u 76. minuti.

Bile su ovo posljednje pripremne utakmice Osijeka koji nastavak prvoligaške sezone dočekuje kao treća momčad na ljestvici. Prvu utakmicu Osijek će odigrati 21. siječnja, domaći ogled 18. kola HNL-a protiv Rijeke.