LIGA PRVAKA

Nastavlja se Zagrebov 'preporod' pod vodstvom Slavka Goluže; evo i gostujuće pobjede

16.12.2022 u 07:26

Bionic
Reading

Rukometaši PPD Zagreb pobijedili su u gostima poljsku Wislu Plock 30:26 (14:13), u utakmici desetog kola skupine A rukometne Lige prvaka.

Rukometaši PPD Zagreb odlično su otvorili utakmicu te su poveli 6:2. Cijelo prvo poluvrijeme hrvatski predstavnik je proveo u ugodnom vodstvu, no kako se bližio kraj prvog dijela tako su Poljaci spuštali zaostatak i na odmor se otišlo sa samo 14:13 za PPD Zagreb.

U nastavku se gotovo cijelo vrijeme vodila potpuno izjednačena borba. Igralo se pogodak za pogodak, a sedam minuta prije kraja PPD Zagreb je pobjegao na dva gola plus (25:23). Premda je PPD Zagreb u završnici nerijetko imao igrača manje održavao je ta dva gola prednosti, vodio je 26:24, 27:25 i 28:26 dvije minute prije kraja.

Minutu prije kraja vratar PPD Zagreb Dino Slavić sjajno je obranio udarac i time osigurao svojoj momčadi pobjedu koja je u završnici dodatno potvrđena s nova dva gola.

Po četiri pogotka za PPD Zagreb su postigli Luka Lovre Klarica, Željko Musa, Timur Dibirov i Stefan Dodić, dok je spomenuti Slavić imao 13 obrana. Kod domaćina je Michal Daszek dao sedam pogodaka, a Lovro Mihić pet.

Na ljestvici skupine A vode PSG i Veszprem koji imaju po 16 bodova. Dva manje ima Magdeburg. Četvrti je bukureštanski Dinamo s 11, peti GOG Gudme s devet, dok PPD Zagreb ima osam.

U idućem kolu PPD Zagreb igra doma protiv PSG-a, a utakmica se igra 8. veljače iduće godine.

Liga prvaka, rukometaši (skupina A, 10. kolo):

  • Wisla Plock - PPD Zagreb 26:30
  • Dinamo Bukurešt - Veszprem 31:31

Srijeda:

  • PSG - Magdeburg 33:37
  • GOG Gudme - Porto 34:33
Standings provided by Sofascore