CONTE JE SLJEDEĆI?

Nastavlja se sramota u Premiershipu: Bolje ne osvojiti titulu prvaka!

03.11.2017 u 18:10

Bionic
Reading

Britanski i ruski mediji tvrde kako je Roman Abramovič blizu odluke dati otkaz Antoniju Conteu, zbog trenutne slabe igre Chelseaja. Ako se to dogodi, Talijan će biti četvrti trener u nizu koji je potjeran nakon što je sezonu ranije osvojio naslov prvaka Engleske...

U Premiershipu se razvila posljednjih godina jedna čudna i prilično sramotna tradicija. Naime, nakon Alexa Fergusona koji se umirovio titulom 2012. godine svaki sljedeći trener koji je osvojio Premiership već bi tijekom sljedeće sezone dobio otkaz.

  • +6
WBA - Chelsea, Premiership Izvor: Reuters / Autor: Carl Recine

Prvi kojeg je snašla takva sudbina bio je Manuel Pellegrini u Manchester Cityju, a godinu kasnije isto je prošao i Jose Mourinho u Chelseaju. Sramotnoj tradiciji nije odolio niti Leicester City koji je potjerao čudotvorca Claudija Ranierija, a sada se čini se isto sprema i Antoniju Conteu.

Naime, dio ruskih i engleskih medija tvrdi da je Roman Abramovič iznimno nezadovoljan trenutnom igrom Chelseaja koja je kulminirala porazom od Rome u utorak 3:0 u Ligi prvaka, uz komično loše reakcije u obrani.

Momčad sa Stamford Bridgea gubi već devet bodova u odnosu na vodeći Manchester City u Premiershipu, a iako je blizu osiguranja plasmana u nokaut fazu Lige prvaka, u zadnje dvije utakmice nije pokazala da ima ono što je potrebno za značajan uspjeh u ovom natjecanju.

Krivica je svaljena na Antonija Contea koji se nije dobro slagao s vlasnikom kluba ni u doba dok je gazio sve pred sobom u Premiershipu, a sada bi mu svaki sljedeći poraz mogao presuditi.

Ako Conte dobije otkaz, bit će četvrti pobjednik Premiershipa u nizu koji neslavno završava svoj mandat već sljedeće sezone. Ako je suditi po Arseneu Wengeru, ispada da je za dugovječnost trenera puno bolje ne osvajati titule u Premiershipu...