NHL LIGA

Nashville izbacio Anaheim u odlučujućoj sedmoj utakmici

28.04.2016 u 10:25

Bionic
Reading

Hokejaši Nashvillea posljednja su momčad koja se probila u drugi krug doigravanja za Stanley Cup, pobijedivši u noći sa srijede na četvrtak domaći Anaheim s 2:1 u odlučujućoj, sedmoj utakmici serije.

Četvrtu godinu zaredom prvaci Pacifičke divizije nisu uspjeli pred svojim navijačima slaviti u sedmoj, odlučujućoj utakmici. Za nastavak crnog niza Ducksa, koji traje od 2013. godine i poraza u prvom krugu doigravanja od Detroita, pobrinuli su se vratar Nashvillea Pekka Rinne, koji je sakupio 36 obrana, te strijelci Colin Wilson i Paul Gaustad, čijim su pogocima Predatorsi vodili s 2-0 već nakon prve trećine i držali vodstvo sve do početka posljednjeg dijela utakmice.

Tada je nadu domaćoj momčadi donio Ryan Kesler koji je postigao pogodak u 42. minuti, ali u preostalih 18 minuta gostujuća obrana je uspjela zaustaviti sve pokušaje Anaheima. Ducksi su posljednju put do pobjede u sedmoj utakmici neke serije doigravanja došli 2006. godine, kad su posljednji put nastupali s nadimkom Mighty Ducks. Sezonu poslije ostali su samo Ducks i uspjeli osvojiti svoj jedini Stanley Cup, ali na pobjedu u sedmoj utakmici neke serije doigravanja čekaju već deset godina.

Predatorsi su prvi put u klupskoj povijesti uspjeli pobijediti u sedmoj utakmici, a taj ih je trijumf odveo na San Jose u drugom krugu doigravanja u Zapadnoj konferenciji.

Dvobojem Tampa Bay Lightninga i NY Islandersa započeo je drugi krug doigravanja u Istočnoj konferenciji, a momčad iz New Yorka je slavila na Floridi s 5-3. Domaći su u 4. minuti poveli preko Ondreja Palata, ali su Islandersi pogotkom Travisa Hamonica (6) ubrzo izjednačili, a s još dva gola Shanea Princea (18, 20) prvu trećinu završili s uvjerljivim vodstvom. Prednost je na 4-1 povećao John Tavares (29). Nikita Kučerov (48) i Valtteri Filppula (58) vratili su Tampa Bay u igru, ali su u posljednje dvije minute morali izvući vratara, što je u 60. minuti iskoristio Cal Clutterbuck i poslao pak u nebranjenu mrežu.

Sljedeća, druga utakmica serije na rasporedu je u subotu, ponovno u Amalie Areni u Tampi.

NHL

Doigravanje

Tampa Bay - N.Y. Islanders 3:5
trenutni rezultat 0:1 sljedeća ut. 30.4.
Anaheim - Nashville 1:2
završni rezultat 3:4